En ganske almindelig 19-årig dansker blev truet med at miste sit øje i brutal afpresning fra somalier, der styrede sine aktiviteter fra fængslet

En 19-årig fyr fra Ølstykke fandt i begyndelsen af sommeren sammen med en jævnaldrende fra Farum om at lave et computerspil-træf for interesserede.

 

Det blev begyndelsen til et frygteligt mareridt for den unge mand. Han endte i kløerne på en somalisk kriminel, der sidder og styrer sine aktiviteter fra fængslet.

 

De to jævnaldrende kom igennem deres computerspil-træf i kontakt med en gruppering fra Farum. Det skulle de komme til at fortryde bitterligt.

 

Henrik Laugesen, efterforskningskoordinator hos Nordsjællands Politi fortæller:

 

”De blev hurtigt udsat for grove trusler. Personerne fra denne gruppering truede drengene til at udlevere deres nem-id, da de en dag blev kørt væk i en bil. De truede dem også til at oprette mobilabonnementer.” (Lokalavisen Egedal)

 

Blev truet med at miste sit øje

Men det blev værre endnu.

 

I august blev den 19-årige opsøgt på sin arbejdsplads. Her gjorde gerningsmændene det klart, at han havde to valgmuligheder: Han kunne få taget sit øje eller sin familie, eller han kunne udlevere alarm-koderne til den pågældende virksomhed.

 

Truslen fik den 19-årige til at give dem de ønskede alarm-koder, og så fik han lov til at gå.

 

Det viste sig dog, at de koder, han havde udleveret, var falske. Og så blev der for alvor skruet op for afpresningen af ham.

 

Han blev igen taget med ud på en køretur. Her fik han at vide, at gruppen kunne have stjålet for 100.000 kr., hvis de havde fået adgang til virksomheden. Så nu skulle den 19-årige skaffe dem et beløb på 100.000 kr.

Læs også
’Sydlandsk mand’ gjorde seksuelle tilnærmelser til kvinde på gaden – da hun afviste ham, fik det uhyggelige konsekvenser

 

Brød sammen

Ifølge Henrik Laugesen fra Nordsjællands Politi valgt den unge mand i desperation at tage et kviklån på 40.000 kr., og dette beløb gav han til afpresserne.

 

De fortalte ham så, at han stadig skulle betale 60.000 kr., og det kunne han gøre i form af rater på 5.000 kr.

 

Til sidst blev presset for stort for den 19-årige fra Ølstykke.

 

Hans mor havde lagt mærke til, at han havde ændret adfærd, og spurgte ham til det. Så brød han sammen og fortalte, at han skyldte 100.000 kr.

 

Styrede det hele fra fængslet

Nordsjællands Politi jagter stadig medlemmerne af gruppen fra Farum, som har deltaget i truslerne og afpresningen. Men hovedmanden fandt de … i fængsel.

Læs også
Dansk Folkeparti ikke velkomne i området – partimedlemmer truet med tæsk og køller, da de ville hænge valgplakater op

 

Herfra styrede han sine kriminelle aktiviteter, herunder afpresningen af den 19-årige. I fængslet havde han adgang til telefon og computer, så han kunne sidde og ringe rundt til de nogle af de andre gerningsmænd og til det 19-årige offer. Undervejs i forløbet havde han også været ude i en periode.

 

Ifølge politiets efterforskningskoordinator Henrik Laugesen ser man flere og flere sager om afpresning og trusler på livet.

 

”Vi ser det tit – både lokalt og mere landsdækkende. De kriminelle grupperinger laver penge på denne måde. Vi er opmærksomme på det og vil meget gerne komme det til livs, men vi er afhængige af flere anmeldelser. Kommer folk ikke til os med oplysningerne, så er det svært at komme videre med sagerne, men ofrene er tilbageholdende, fordi de er truede og bange.” (Lokalavisen Egedal)

 

Let for de kriminelle

Det er givetvis sandt, at det er meget svært for politiet at forhindre den form for kriminalitet i at brede sig.

 

For forbryderne er det let og enkelt at gennemføre. Man skal bare true et svagt offer med modbydelige afstraffelser, hvis vedkommende ikke makker ret.

 

Læs også
Indvandrer slog, sparkede og truede 15-årig pige – så forsøgte han at lyve sig fra det i retten

En rå og voldelig kriminel kultur udnytter på denne måde det bløde danske samfund med dets fredelige mennesker, som slet ikke er sporet ind på at tage kampen op med voldsmændene.

 

I nogle tilfælde får politiet kendskab til sagerne og kan tage affære. Men i mange tilfælde får de hæmningsløse forbrydere temmelig frit spil.

 

Kun to effektive metoder mod det

Der er kun to virkelig effektive metoder til at forhindre den slags:

 

Den ene er, at typer som disse overhovedet ikke bliver lukket ind i landet.

 

Den anden er, at typer som disse bliver smidt ud af landet, når de begår deres kriminalitet – hvis de altså er kommet ind.

 

Men det er ikke en sag for politiet. Det er en sag for politikerne. Desværre har der indtil videre manglet politisk vilje til at gøre, hvad der skal til.

Læs også
Video: To arabere stak mand ned på togstation, fordi han var kristen – så hånede de ham og hans religion

 

http://lokalavisen.dk/19-aarig-truet-og-afpresset-vi-tager-dit-oeje-eller-din-familie-hvis-du-ikke-skaffer-os-100.000-kr.-/Regionale-nyheder/20160906/artikler/709068979/1051

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…