En bilist på Fyn skulle være smart og lægge sig i baghjul på en ambulance med udrykning – men det slap han ikke så heldigt fra

Colourbox

 Søndag eftermiddag fik Fyns Politi en anmeldelse fra en ambulance med udrykning, som kørte fra Kolding mod Odense.

 

Ambulancen blev tæt forfulgt af en personbil, som lagde sig i baghjul med en hastighed på mellem 140 og 150 km/t.

 

Den slags sker en gang imellem, men som regel er bilen væk, inden politiet når frem. Og normalt er beviserne ikke gode nok, når ambulancepersonalet står alene med bevisbyrden.

 

Taget på fersk gerning

Det havde den 29-årige bilist fra Fyn sikkert også satset på. Men han tog fejl.

 

Politiet havde nemlig en såkaldt providavogn, der kan måle hastighed og optage video, i området. Så Karl Smart slap ikke så heldigt fra sin vanvidskørsel. Han blev taget på fersk gerning.

 

Manden er sigtet for overtrædelse af færdselsloven ved at køre for stærkt og for tæt på ambulancen. Videooptagelsen skal nu nærstuderes, inden sigtelsen bliver helt præcis.

 

Det var ”belejligt” at følge efter ambulancen

Ifølge Fyns Politi var mandens forklaring, at det var belejligt at følge efter ambulancen i den tætte trafik, for at han også kunne komme hurtigere frem.

 

Ja, det var sikkert vældig ”belejligt”. Tilsyneladende fik manden ikke den tanke, at han generede en ambulance, der kunne være ude på en opgave, hvor det drejede sig om liv eller død.

 

For det første kunne det distrahere ambulanceføreren at have en bil klistret til bagenden.

 

Læs også
 Det er politiets fornemste opgave at beskytte truede personer – ikke at lukke munden på dem

For det andet var der risiko for, at personbilen kørte op i ambulancen, for eksempel ved en opbremsning. I værste fald kunne det føre til, at ambulancen ikke kunne køre videre.

 

For det tredje kunne det blive helt kaotisk, hvis andre bilister også forsøgte at lægge sig i slipstrømmen på ambulancen.

 

Bilistens adfærd var kort sagt hamrende asocial og tåbelig.

 

Forhåbentlig får han en forskrækkelse

Når Fyns Politi har fået undersøgt sagen nærmere, kan bøde, klip og eventuelt betinget frakendelse af kørekortet komme på tale. Der venter nu et retsligt efterspil.

 

Forhåbentlig får bilisten sig en forskrækkelse ved hele sagen, så han bruger indersiden af hovedet næste gang.

 

Og forhåbentlig kan andre bilister med lignende smarte ideer komme på bedre tanker, hvis de hører om denne mand. Manden, der ikke slap så heldigt fra at lægge sig i baghjul på en ambulance med udrykning.

Læs også
Under en stor razzia kæmpede politiet med en aggressiv araber – da de fandt ud af, hvem de havde fat i, blev de rystede
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…