En 5-årig helt: Bilisten var undervejs en sen aften, da han så en lille dreng komme cyklende i den iskolde regn kun iført pyjamas

Colourbox

Sidste onsdag aften omkring kl. 22.30 kom Jean-Francois Pinot kørende i sin bil på en landevej i Mayenne i det nordvestlige Frankrig.

 

Pludselig så han en dreng komme cyklende i den iskolde regn kun iført pyjamas og flip-flopper.

 

Pinot holdt ind til siden og spurgte den stivfrosne dreng, hvad der var løs. Drengen, som var fuldstændig panikslagen, sagde, at hans far var død.

 

Pinot alarmerede straks politiet og lod drengen få varmen i bilen.

 

Ville finde sin mor

Da politiet ankom, var drengen så meget ud af den, at de næsten ikke kunne få noget forståeligt ud af ham. Heller ikke hans navn og adresse. Men så fik han fortalt, at han hed Kévin-Djéné, og at hans 58-årige far var faldet bevidstløs om foran ham og hans toårige søster.

 

Resolut havde drengen kastet sig på sin cykel i pyjamas for at hente hjælp hos sin mor, der var på natarbejde.

 

Politiet fik familiens adresse ud af den medtagne dreng. Da de ankom på stedet, fandt de faderen bevidstløs, og han blev øjeblikkeligt bragt på hospitalet.

 

Dybt imponeret

Faderen havde fået et hjertetilfælde, men ham kom sig. Bagefter sagde han, at han var stolt af sin søns heltemodige handling:

 

Moderen, Djenéba Godin udtrykte over for avisen Ouest France sin taknemmelighed over for bilisten, der standsede for at hjælpe hendes søn:

 

Læs også
Video: Vrede forbipasserende gik til modangreb med caféstole – så blev Ahmad al H. bange

”Jean-Francois reddede min mands liv, men også min søns liv, da han fandt ham alene på vejen midt om natten.”

 

Bilisten Jean-Francois Pinot var dybt imponeret over drengens heltemod: ”Denne lille dreng er utrolig. Hvad han gjorde, var godt tænkt. Hans mor ringede til mig for at sige tak og fortælle, at hendes mand var kommet hjem fra hospitalet. Jeg havde tårer i øjnene. Sådan noget er et smukt skinnende lys i vores verden.”

 

En lille dreng i pyjamas, der cyklede af al kraft i regn, kulde og mørke, fordi hans far havde brug for hans hjælp.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…