Det mener Folketinget, der er råd til: Hver asylansøger kostede sidste år de danske skatteborgere langt over hundrede tusinde kroner

Medens Folketinget uanset partifarve på regeringsmagten konstant diskuterer besparelser på snart det ene og snart det andet område, så er der ét område, der aldrig kommer op til debat. Det er udgifterne til den danske asylpolitik.

 

 

Her var der sidste år tale om udgifter på et trecifret millionbeløb, fremgår det af et svar fra integrationsminister Inger Støjberg (V) til Dansk Folkepartis Peter Skaarup, som også er formand for Folketingets Retsudvalg

 

 

Udgift per asylansøger i 2015: Cirka 159.000 kroner

I sit svar til Peter Skaarup oplyser integrationsminister Inger Støjberg, at Røde kors sidste år modtog i alt 618,5 millioner fra statskassen til finansiering af driften af asylcentre.

 

Af svaret fremgår det ligeledes, at Røde Kors i 2015 havde indkvarteret, hvad der svarer til 3.913 årspersoner.

 

 

Det betyder ifølge Inger Støjberg, at statens gennemsnitlige udgifter per asylansøger i 2015 løb op i cirka 159.000 kroner.

 

 

Peter Skaarup: Det er jo dybt forargeligt

Hos Dansk Folkeparti er Peter Skaarup tydeligvis forarget over de oplysninger om asyludgifterne, som han har fået via sit spørgsmål til integrationsministeren.

 

 

”Det er jo helt hen i vejret, at hver eneste person, som søger asyl i Danmark, belaster samfundsøkonomien med over 150.000 kroner om året samtidig med, at Folketinget diskuterer besparelser på det sociale område og nedskæringer på sundhedsområdet til skade for danskernes helbred. Det er jo dybt forargeligt,” siger Peter Skaarup til Den Korte Avis og understreger:

Læs også
Tyskerne er blevet mere kritiske over for asylansøgere – de stoler ikke på dem

 

 

”Der er kun én løsning på det problem, og det er Dansk Folkepartis forslag om at sende asylansøgere tilbage til det sikre EU-land, de kommer fra.”

 

 

Folketingets asylpolitik er en trussel mod velfærdssamfundet

Peter Skaarup påpeger i den forbindelse, at asylpolitik og socialpolitik hænger uløseligt sammen.

 

 

”Hvis vi uanset stramninger fortsat blot lader stå til, vil hele vort sociale velfærdssamfund på et tidspunkt bryde sammen på grund af tilstrømningen af asylansøgere, der får opholdstilladelse og havner ude hos kommunerne på livsvarige sociale ydelser,” siger Peter Skaarup og påpeger:

 

 

Læs også
Stramninger var hårdt påkrævet: På blot fire år har asylansøgere kostet samfundet over tretten milliarder kroner

”Det er jo paradoksalt, at det store flertal i Folketinget, der vil bevare vort velfærdssamfund, også er det flertal, der lukker øjnene for det faktum, at de med deres asylpolitik er på sigt er ved at underminere det velfærdssamfund, der har gjort Danmark så unikt og trygt for danskerne.”

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…