Familieplanlægning i Afrika kan begrænse befolkningstilvæksten og være med til at bremse den globale opvarmning

Youtube

Der er i dag over 1 milliard mennesker i Afrika, og prognosen er en fordobling i de kommende år, så måske vil der i 2050 være 2,5 milliarder og i 2100 4,5 milliarder afrikanere, der alle skal have mad og vand. Kun ved familieplanlægning kan Afrika stoppe befolkningseksplosionen.

 

Den globale opvarmning ændrer levevilkår for millioner af mennesker – også i Afrika

Der er i dag hungersnød i Sydafrika på grund af to års tørke og vejrfænomenet El Niño. 1 mio. sultende børn har brug for hjælp, og i Etiopien, Angola, Somalia, Zimbabwe og Sydafrika forventes 18 millioner mennesker at have brug for akut nødhjælp i form af 20 millioner tons mad.

 

Det er bedre at stoppe befolkningstilvæksten ved familieplanlægning end ved sult og ’pest’

’Den sorte død’ udbrød i Kina i 1341 og spredte sig over hele Kina med 20 millioner døde.

 

Derefter kom pesten ad Silkevejen til Vesten omkring 1346 – og via England med et norsk skib til Danmark, hvor det strandede i Jylland med en smittende besætning. Cirka halvdelen af den danske befolkning døde.

 

I 1918 kom den spanske syge – en ny epidemi, der spredte sig til store dele af verden med 50 millioner døde, og i Danmark døde cirka 14.000 danskere af den influenzalignende sygdom, som fik navnet, da man troede, sygdommen startede i Spanien.

 

Nu mener man, sygdommen startede i Kansas i USA.

 

Opfordring til prævention og abort       

De tidligere store epidemier dræbte millioner af mennesker. Zika-virus dræber ikke, men angriber ufødte børn, som efterfølgende bliver født med hjerneskader.

 

Hvis tusinder af børn skal have konstant pleje og behandling, bliver det en belastning – ikke blot for familien, men også for samfundet – så der er opfordringer om at udskyde graviditeter og anvende prævention og abort, indtil man har fået styr på smittefaren.

 

Når man i dag anbefaler prævention og abort og at udskyde graviditet op til to år på grund af zika-virus, så må man også kunne opfordre til det samme af hensyn til den globale opvarmning, som har en endnu værre indflydelse på vor civilisation. Jorden er kun bæredygtig med færre mennesker.

Læs også
Alle vore miljøproblemer ville være lettere at løse med færre mennesker, og sværere – og til sidst umulige at løse med stadig flere mennesker (David Attenborough, 1926-)

 

Udviklingsbistand og familieplanlægning skal kædes sammen

FN bør ratificere menneskepligterne, der var på FN’s generalforsamling i 1998, men ikke blev vedtaget.

 

The Human Responsibilities (menneskepligterne) skulle supplere menneskerettighederne. Artikel 18: Familieplanlægning er ethvert pars ansvar. Det ville gavne klima og miljø.

 

Klimaændringer vil resultere i endnu flere flygtninge, så presset mod Europa vil blive større, hvilket vil føre til et splittet Europa med uro, frygt og konflikter.

 

For at undgå dette bør udviklingsbistand kædes sammen med familieplanlægning. Der bør derfor ikke gives støtte til et fattigt overbefolket land, uden at det indfører familieplanlægning. Færre mennesker – mindre CO2 i atmosfæren – og mindre sult og nød.

 

Præsten Thomas R. Malthus (1766-1834) endte med at få ret

I 1798 skrev Thomas R. Malthus om betydningen af overbefolkning (An Essay on the Principle of Population) og advarede imod, at fødevareproduktion ikke kunne følge med befolkningstilvæksten. Underteksten var om ’menneskelig lykke’ (Human Happiness).

Læs også
Valget bliver et klimavalg, men det vigtigste – befolkningstilvæksten – glemmes!

 

Husk: Lykke ikke er en menneskeret – og man kan være lige så lykkelig med to som med ti  børn!

 

Jonna Vejrup Carlsen, global-alarm.dk

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…