Den tyske regering vil nu forbyde burka, der er tilladt i Danmark, og man planlægger en stribe andre stramninger

Arkivfoto af muslimsk kvinde i niqab (Wikimedia Commens)

Asyldebatten kører på de høje nagler i Tyskland, ikke mindst efter sommerens terrorangreb.

 

På netudgaven af den store, seriøse borgerlige avis Die Welt drejede de tre højest placerede historier ved dagens begyndelse sig om asyl-problemer:

 

Den ene omhandler nordafrikanske migranter, der ikke bliver sendt hjem, selv om deres asylansøgninger er blevet afvist.

 

Den anden beretter om, at muslimske flygtninge truer kristne med døden.

 

Den tredje drejer sig om razziaer mod radikale islam-prædikanter.

 

Stramninger

Samtidig varsler en række tyske aviser om, at regeringen i morgen torsdag vil fremlægge et katalog over foranstaltninger mod terror.

 

Videre omtales det, at delstaternes indenrigsministre fra CDU/CSU den 18-19. august vil vedtage en fælles erklæring om stramninger.

 

Flere medier mener også at vide, at den tyske regering vil gennemføre et burkaforbud. Det er interessant – ikke mindst i betragtning af, at danske regering kategorisk har afvist noget sådant.

 

Regeringen vil ligeledes forbyde, at moskeer finansieres af ekstremistiske organisationer. ”Ikke-tyske hadprædikanter” skal desuden kunne udvises omgående.

 

Støtte til Merkel falder fortsat

Læs også
Tyskland: En “latent følelse af utryghed”

Den tyske regering føler sig under hårdt pres. Der er udtalt utilfredshed med asylpolitikken i befolkningen. Den smitter af på støtten til forbundskansler Angela Merkel, der fortsætter med at falde.

 

Under halvdelen af tyskerne (45 procent) ønsker hende i dag som kansler (Forsa/Stern-RTL).

 

Det skal være lettere at udvise personer, og politiet skal styrkes, lyder nogle af punkterne i nyt udspil.

 

Tysklands indenrigsminister, Thomas de Maizière, fremlægger torsdag en række forslag til stramninger af landets antiterrorlovgivning i kølvandet af sommerens angreb i landet, hvoraf to angiveligt blev udført at islamister.

 

Ifølge flere tyske medier betyder stramningerne blandt andet, at det skal være lettere at udvise udlændinge, der vurderes at udgøre en trussel mod den nationale sikkerhed.

 

Det ville ministeren dog ikke bekræfte, da han blev spurgt på et pressemøde onsdag. Han løftede til gengæld sløret for, at regeringen samt Tysklands 16 delstater overvejer at udruste politiet bedre.

 

Derudover skal politiet generelt tilføres flere midler, og der skal være ti procent flere betjente i den føderale politistyrke om cirka fire år.

Læs også
Bliver en vis Annegret Kramp-Karrenbauer – også kaldt AKK – Tysklands næste kansler?

 

– Vi lever i en svær tid. Truslen fra terror er stor, og politiet er kraftigt overbebyrdet, sagde Thomas de Maizière i Bremen onsdag og varslede flere detaljer torsdag.

 

En række indenrigsministre i de tyske delstater har desuden fremsat en ønskeliste til regeringen med 27 punkter, hvoraf et forbud mod at bære klædedragter, der dækker hele ansigtet, er ét af dem, skriver The Guardian.

 

Tyskland var indtil sidste måned blevet forskånet for den type af islamistiske angreb, som nabolandene Frankrig og Belgien blandt andet har oplevet.

 

Men i slutningen af juli tog den ekstremistiske bevægelse Islamisk Stat skylden for to angreb i Tyskland. Det ene på et tog nær Würzburg og det andet ved en musikfestival i Ansbach.

 

Derudover blev ni personer dræbt af en 18-årig, mentalt forstyrret tysk-iraner i München i juli.

 

Ifølge avisen Kölner Stadt-Anzeiger ønsker regeringen at gennemføre tiltagene inden næste valg, der seneste skal holdes i efteråret 2017.

Læs også
Afrikaner fik afvist sin asylansøgning, men han blev ikke udvist – det fik frygtelige konsekvenser for en 9-årig pige

 

Regeringen med forbundskansler Angela Merkel i spidsen er i forvejen under pres, efter at hundredtusindvis af flygtninge og migranter fra primært Syrien er kommet til landet det seneste år.

 

/ritzau/Reuters

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…