19-årige medicinstuderende Maria blev voldtaget og myrdet af 17-årig afghansk flygtning – hel by er i oprør, og Merkel har fået kæmpe problem

Facebook

 Natten til den 16. oktober kom den 19-årige medicinstuderende Maria L. cyklende langs floden Dreisam i den sydvesttyske by Freiburg. Hun var i højt humør.

 

Hun havde lige deltaget i en fest på universitet, hvor hun havde fået taget nogle sjove billeder i en fotoautomat. På disse fotos ser man hende fuld af liv (Bild).

 

Nu var hun på vej hjem.

 

Men Maria nåede aldrig hjem. Næste morgen opdagede en kvindelig jogger hendes lig i floden. Senere slog politiet fast, at hun var blevet voldtaget og dernæst myrdet.

 

Gerningsmanden viser sig at være en 17-årig afghansk mand, der har fået flygtningestatus i Tyskland. Hans offer var selv frivillig flygtningehjælper. Hvilket grusomt paradoks.

 

Vrede og frygt eksploderede

Med et slag forvandlede det idylliske Freiburg sig til en by i chok og raseri.

 

I forvejen har byens idylliske facade slået gevaldige revner på det seneste. Først og fremmest har den været plaget af kriminalitet begået af såkaldt uledsagede flygtningebørn. Blandt andet har voldelige røverier og salg af narko præget bymidten.

 

Migranter har også været involveret i sexforbrydelser. Få dage før mordet på Maria L. var en anden ung kvinde blevet sexkrænket af flere flygtninge tæt på stedet, hvor Maria blev myrdet. For nylig omringede flere migranter fra Gambia to piger og chikanerede dem.

 

Det skabte en anspændt stemning. Med mordet på Maria eksploderede vreden og frygten. Salget af peberspray steg eksplosivt – det samme gjorde kravet om handling fra politiet.

 

Et enkelt lille hår

Læs også
Bliver en vis Annegret Kramp-Karrenbauer – også kaldt AKK – Tysklands næste kansler?

Nu kom der gang i Freiburgs Politi, der ellers har virket ret magtesløst. De begyndte et minutiøst arbejde med at finde spor. Hele brombærhække blev skåret op og taget ind på politiets laboratorium.

 

Det gav pote. Man fandt et spor, der var ganske upåfaldende, men skulle vise sig at blive afgørende: et knap 20 cm langt hår, der var sort forneden og farvet kunstigt blond i spidsen.

 

Hermed fandt man et DNA-spor at gå efter. Den samme DNA fandt man på Marias tørklæde, der blev fundet ved floden.

 

Samtidig studerede man nøje videooptagelser fra en sporvognslinje, der løber parallelt til den cykelsti, som Maria havde brugt.

 

Pludselig skete der noget! En kvik, helt ny kvindelig betjent opdagede en ung mand på optagelserne, hvis frisure stemte med det hår, man havde fundet. Få dage efter blev en 17-årig afghaner anholdt.

 

DNA-sporene giver en til vished grænsende sandsynlighed for, at han er gerningsmanden. Han har dog indtil videre ikke villet udtale sig.

 

Læs også
Afrikaner fik afvist sin asylansøgning, men han blev ikke udvist – det fik frygtelige konsekvenser for en 9-årig pige

Kendte de hinanden?

I 2015 rejste afghaneren illegalt ind i Tyskland. Så fik han ophold som såkaldt uledsaget flygtningebarn, og han boede hos en plejefamilie.

 

Nu har han så begået en frygtelig forbrydelse. Politiet efterforsker, om han også kan være gerningsmand til et andet mord på en ung kvinde i begyndelsen af november. Også hun blev voldtaget, før hun blev dræbt.

 

Samtidig undersøger politiet, om Maria og hendes morder har kendt hinanden. Maria, der var datter af to højtstående EU-embedsmænd, var nemlig involveret i frivilligt asylarbejde.

 

Gerningsmanden vil blive dømt efter den særlige, mildere ungdomsret. Han kan højst få 10 års fængsel og udvisning.

 

Benzin på bålet for Merkel

Anholdelsen af afghaneren har blandt Freiburgs borgere udløst en heftig debat på internettet om asylpolitikken.

 

Læs også
Syrer dræber mand med sværd på åben gade – Tyskland i chok over drabsbølge med indvandrere som gerningsmænd

I hele Tyskland vil sagen være benzin på bålet i forhold til den stærke folkelige kritik af Angela Merkels asylpolitik, som mange finder alt for svag.

 

Den bestialske forbrydelse kommer på det værst tænkelige tidspunkt for kansleren. Hendes parti, CDU, holder nemlig kongres tirsdag og onsdag i denne uge.

 

I forvejen er Merkels asylpolitik under hårdt pres fra egne rækker. Nu står hun over for et kæmpe problem med at skulle håndtere vreden over en fri og livsglad ung kvindes brutale død.

 

https://www.welt.de/vermischtes/article159962574/Nie-hat-ein-Mord-Freiburg-so-erschuettert.html

 

http://www.bild.de/news/inland/mord/getoetete-freiburger-studentin-maria-49060838.bild.html#remId=1538483936284816506

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…