De bad selv om at blive grebet på fersk gerning: Nu jagter Nordjyllands Politi kunder, der har købt hash og narko på nettet

Nethandel er for mange en praktisk og nem måde at købe ind på med varen leveret lige til døren af postvæsenet. Også narko kan nu købes på nettet, viser det sig.

 

Således har postvæsenet i det nordjyske uden at ane det fungeret som narkokurerer for kunder, der har købt stoffer på nettet, men den trafik har Nordjyllands Politi nu fået stoppet, efter at have optrevlet en større sag om narkohandel på nettet.

 

Det betyder blandt andet, at mange nordjyder, hvoraf de fleste bor i Aalborg-området, i den kommende tid kan vente besøg af politiet, efter at politiet har fundet deres adresser hos narkohandlere, som de via nettet har handlet hos, skriver Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

 

Har optrevlet en narkoring af facebookgrupper

Politiets besøg hos nordjyderne er konsekvensen af en større sag, som Nordjyllands Politi har optrevlet om salg af kokain og hash via de sociale medier og især via grupper på Facebook.

 

I den aktuelle sag blev fem personer efter lang tids efterforskning anholdt ved en koordineret politiaktion onsdag den 30. november, og de blev dagen efter i et Grundlovsforhør ved Retten i Aalborg varetægtsfængslet og sigtet for handel med narkotika og for ulovlig våbenbesiddelse.

 

Beslaglagde kokain og cirka 100 kilo hash samt to pistoler

Under efterforskningen beslaglagde politiet cirka 800 gram kokain og cirka 100 kilo hash, to pistoler med ammunition samt en halv million kroner i kontanter, så der har rigtigt været gang i nethandelen.

 

Det var i forbindelse med disse beslaglægninger, politiet fandt navne og adresser på narkohandlernes kunder, som nu kan sættes i forbindelse med køb af kokain og hash på nettet.

 

Politiet patruljerer både på gaden og på nettet

Hvilke konsekvenser det helt præcist vil få for den enkelte, tør politiet ikke sige noget konkret om på nuværende tidspunkt.

 

Men politikommissær Claus Serup, som er leder af den kriminalpræventive afdeling hos Nordjyllands Politi, kalder det foruroligende at så mange og mest unge mennesker på en relativ nem måde kan få adgang til købe euforiserende stoffer.

Læs også
Et tip førte politiet til Bilkas parkeringsplads i Slagelse – her fandt de noget, politiet ikke ser hver dag

 

”Det er vigtigt for de unge at forstå, at det er ret risikabelt at købe stoffer, og at konsekvenserne er alvorlige. At det foregår på sociale medier, gør ikke forseelsen mindre alvorlig,” siger politikommissæren i pressemeddelelsen og understreger, at politiet både patruljerer på gaden og på nettet.

 

Claus Seerup tilføjer, at ”Vi har skærpet vores fokus på netop salg og køb af stoffer på de sociale medier.”

 

Ifølge Nordjyllands politi risikerer man en bøde i størrelsesorden 2.000 til 10.000 kroner for besiddelse af hash, medens bøden for besiddelse af kokain varierer fra 3.000 kroner og op til 16.000 kroner.

 

I tilfælde af domsfældelse betyder det en plet i straffeattesten for narko, hvilket kan få stor betydning ved jobansøgninger, hvor arbejdsgiver forlanger at se straffeattesten.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…