Danskerne lades i stikken: Næsten halvdelen af udenlandske kriminelle på tålt ophold begår ny kriminalitet i den tunge ende

24-årig afghaner sigtet for drabet på 37-årig gravid afghansk kvinde blev anholdt på Center Sandholm (modelfoto)

Selvom en dansk domstol har udvist dem, har udenlandske kriminelle alligevel frit spil i Danmark, så snart de bliver løsladt fra fængslet.

 

Det skyldes, at de i stedet for at blive sendt hjem får lov at blive her på såkaldt tålt ophold, hvor de resten af den tid, de opholder sig i Danmark, skal bo på et asylcenter om det så gælder resten af deres liv, eller indtil de rejser frivilligt.

 

Det skyldes dels, at Danmark har tilsluttet sig internationale konventioner, der forbyder os at sende folk ud af landet, hvis de risikerer dødsstraf eller tortur i deres hjemlande og dels, at nogle lande simpelthen nægter at tage deres kriminelle statsborgere retur.

 

Danske domstole er således på mange måder sat ud af kraft uanset hvilke afgørelser, de træffer, og det lider danskerne under.

 

Begår ny kriminalitet i den hårde ende

Det viser sig nu, at næsten halvdelen af de udviste kriminelle, som Danmark er tvunget til at beholde på tålt ophold, begår ny og farlig kriminalitet

 

Det fremgår af et svar fra integrationsminister Inger Støjberg (V) til Dansk Folkepartis gruppeformand Peter Skaarup, som også er formand for Folketingets Retsudvalg.

 

Af svaret fremgår det, at der i Danmark per 1. maj i år var 69 kriminelle udlændinge på tålt ophold, og blandt dem er 27 blevet dømt for ny kriminalitet. Nogle af dem med flere domme bag sig på trods af, at de som nævnt har fået en udvisningsdom.

 

Men som forholdene er nu, sker der dem intet ud over, at de blot ryger i fængsel igen, hvilket for mange af dem i forhold til eksempelvis et afrikansk fængsel er en luksustilværelse med kondirum, eget værelse, masser af forskellige TV-stationer at vælge imellem og meget andet.

 

Ifølge svaret fra Inger Støjberg er der ”navnlig tale om domme for narkokriminalitet, voldskriminalitet og berigelseskriminalitet, herunder butikstyveri og hæleri.”

 

Mange af dem ser også stort på kravet om, at de skal opholde sig på Center Sandholm og regelmæssigt melde sig der, fremgår det af svaret fra integrationsministeren:

Læs også
Racisme mod franskmænd – de kalder os “hvide svin”

 

”Hertil kommer, at flere af udlændingene er straffet for overtrædelse af udlændingeloven (manglende overholdelse af opholds- og meldepligt i Center Sandholm) og forskellige overtrædelser af færdselsloven.”

 

Regeringen vil nu stramme forholdene for udviste kriminelle

I torsdags vedtog et flertal i Folketinget uden om regeringen at pålægge regeringen at fremlægge forslag til stramninger for udlændinge på tålt ophold.

 

Integrationsminister Inger Støjberg fulgte hurtigt op pålægget og havde i går inviteret de politiske partier til et såkaldt sættemøde i Integrationsministeriet til uformelle drøftelser om stramningsmuligheder.

 

Møderne vil fortsætte i morgen, torsdag, og desuden engang i næste uge, hvorefter ministeren på grundlag af samtalerne herefter vil fremlægge forslag til stramninger.

 

Martin Henriksen: Flere kriminelle udlændinge skal ud

Hos Dansk Folkeparti, der suverænt er Folketingets største strammere på området, hilser udlændingeordfører Martin Henriksen integrationsminister Inger Støjbergs hurtige reaktion velkommen.

Læs også
DA: Kommuner kan spare millioner ved færre indvandrere på offentlig forsørgelse

 

”Det er fint, at ministeren nu er kommet med sit eget udspil og har indkaldt til forhandlinger. Det var lige præcis det, vi ønskede at opnå, da vi sammen med en række andre partier fremsatte et beslutningsforslag om at stramme vilkårene for udlændinge på tålt ophold, siger Martin Henriksen til Den Korte Avis og fortsætter:

 

”Jeg håber, at vi hurtigt kan blive enige om en aftale, så der hen over sommeren kan blive arbejdet på ny lovgivning, som kan fremsættes i forbindelse med Folketingets åbning til oktober. Det er vores mål.”

 

Martin Henriksen understreger at det helt fint og i høj grad nødvendigt med stramninger på området, men at det for Dansk Folkeparti især også drejer sig om at få lavet ordninger, så man kan udvise så mange kriminelle udlændinge som overhovedet muligt.

 

”Vi ser gerne, at flere kriminelle udlændinge sendes ud. Det kan ske via såkaldte diplomatiske sikringsordninger, eller ved hjælp af økonomisk pres via udviklingsbistanden. Og hvis de ikke kan sendes til deres hjemlande, så kan de eventuelt sendes til deres nærområde,” siger Martin Henriksen og understreger:

 

”Det kan også være at vi skal udvikle helt nye metoder til at sende folk ud af landet. Det er nogle af de ting, vi vil fokusere på i forhandlingerne sammen med øget brug af elektroniske fodlænker til udlændinge og højere fængselsstraffe for overtrædelse af meldepligten,” lyder det fra Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…