Danmark skal være i stand til at forsvare sig – det kræver en stor investering

Danmark skal have nye kampfly. De gamle F16, som vi købte i 1975, er blevet for gamle og de skal derfor erstattes. Når vi køber nye kampfly, er det ikke en oprustning, men bare en genanskaffelse.

 

Genanskaffelsen er blevet besluttet i forsvarsforligsskredsen for lang tid siden, så faktisk ER beslutningen om, at der skal købes kampfly taget for længst. Men der er nogle, der mener, at vi skal lave beslutningen om, og aflyse købet eller købe færre fly, sådan at vi reelt formindsker vores forsvar.

 

Men hvorfor er det nødvendigt, at vi køber kampfly?

 

Fordi kampfly er en meget, meget vigtig del af et moderne forsvar. Uden kampfly har man faktisk ikke et forsvar. I hvert tilfælde ikke et moderne forsvar. At opgive at have kampfly svarer lidt til at give soldaterne cykler i stedet for kampvogne og pansrede køretøjer. Og heldigvis skal vi kun købe kampfly hvert 40. år. Så når vi har købt dem her, er der formentlig 40 år til, vi skal købe igen.

 

Kampfly skal sikre vores eget luftrum og de skal hjælpe med at sikre andre landes luftrum. Lande som Island og de baltiske stater, der ikke selv har ønsket at anskaffe sig kampfly. De er så afhængige af venlige naboers hjælp.

 

Den sidste opgave kampfly skal løse er at deltage i internationale kampopgaver sammen med vores NATO-partnere, ligesom de gør for øjeblikket i Irak. Det er vigtigt at vi støtter vores allierede i de krige, der også truer Danmark. For uden vores allierede kan vi blive isolerede og have svært ved at klare os i fremtiden. Og vi skal huske på, at ingen kender fremtiden.

 

Der var ingen, der forudså et angreb fra Afghanistan den 11. september 2001. Historien er uforudsigelig. Vi ved ikke, hvad der kan ske i Europa, når EU falder sammen. Bliver vores traditionelle fjende Tyskland ved med at være stille, rolig og venlig? Sådan noget kan vi ikke vide. Derfor SKAL vi have et forsvar.

 

Et stærkt forsvar er en forudsætning for et frit, selvstændigt land, hvor man kan have velstand og velfærd. Så hvis vi ønsker velfærd, skal vi også ønske kampfly! Uden kampfly kan vi ikke regne med at forblive frie og selvstændige.

 

Der er mange, der siger, at kampfly ikke hjælper os med vores dages fjendebillede, hvor fjenden – terroristen – er i blandt os.

 

Det er rigtigt. Fordi vi har sovet i timen i 80´erne og 90´erne, har vi et voldsomt problem, som skal løses via udlændingepolitik og integrationspolitik. Men det får ikke udenrigspolitik til at gå væk!

 

Læs også
Væbnet sikkerhed for Danmark

Og vores problem med islamiske terrorister bliver kun større af, at de kan oprette deres egen stat i Irak. Derfor er det godt, at vi har kampfly, der kan være med til at nedkæmpe Islamisk Stat. Vi skal også have den samme kapacitet i fremtiden.

 

Så derfor skal Danmark have nye kampfly.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…