Britisk lord endelig erklæret død efter 42 års mystik

3. Feb 14:29

Lord Lucan er omsider erklæret død, efter at han forsvandt i forbindelse med mordet på familiens barnepige.

 

En britisk dommer har onsdag sat punktum for et af de helt store mordmysterier i Storbritannien: Sagen om den forsvundne lord Lucan.

 

Lord Lucan – med navnet Richard John Bingham – er blevet erklæret død, mere end fire årtier efter at han forsvandt umiddelbart efter mordet på barnepigen i hans familie.

 

Bingham-familiens barnepige blev tilbage i 1974 på brutal vis banket til døde. Og siden da har der ikke været noget spor af Bingham, der var syvende lord af Lucan.

 

Det er George Bingham, lord Lucans søn, der har anmodet om, at hans far officielt bliver erklæret død. Processen begyndte allerede sidste år i oktober, og nu er der altså endelig fundet en afgørelse i det 42 år gamle mordmysterium.

 

– Jeg er glad for domstolens afgørelse. Det har været rigtig lang tid undervejs, sagde George Bingham umiddelbart efter høringen i sagen.

 

Afgørelsen betyder, at den 48-årige søn nu har udsigt til at blive arvtager efter sin fars officielle dødserklæring. Dermed får han titlen lord Bingham, earl af Lucan.

 

George Bingham har i øvrigt en dansk kone – den 37-årige Anne Sofie Foghsgaard – der har udsigt til at blive den nye lady Lucan.

 

Der har gennem årene floreret adskillige konspirationsteorier i forbindelse med mordet på barnepigen og lord Lucans forsvinding.

 

En af teorierne er, at han i virkeligheden ønskede at slå sin kone ihjel. Han skulle dog angiveligt have forvekslet barnepigen med sin kone, der har sagt, at hun mødte gerningsmanden i familiens mørklagte kælder.

 

Senest har nogle af lord Lucans gamle venner i sidste uge fortalt, at han skulle have begået selvmord for derefter at lade sig fodre til en række tigere i en zoologisk have.

Læs også
Kvinden bag århundredets journalistiske scoop er død

 

Årsagen skulle være, at lord Lucan ville skille sig af med sit lig, fordi han ikke ønskede at efterlade noget af sin arv til konen Veronica.

 

Lord Lucan forsvandt i en alder af 39 og ville have været 80 år i dag.

/ritzau/AFP

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…