Livet i et indvandrerområde: Mens ægteparret så TV, røg der sten gennem ruden, og drenge råbte “fuck dig” – myndighederne sagde, at de skulle ignorere det

Mange kommuner tror, at løsningen på ghettoer og parallelsamfund handler om dyre boligrenoveringer og at få etniske danskere til at flytte til.

 

Deres teori er, at hvis velfungerende danskere i arbejde flytter ind og der samtidigt anlægges nogle pæne kunstneriske byparker, så vil de problemer, der kendetegner disse områder, langsomt forsvinde.

 

Med andre ord, hærværk, ildspåsættelser, hasarderet bilkørsel, scooter-bøller, overfald, bandegrupperinger og verbal chikane vil støt og roligt dø ud.

 

Desværre passer virkeligheden meget dårligt til denne teori. De danskere der flytter til, må oftest sande, at de ikke kan holde til det i længden.

 

Sjællandske Nyheder fortæller en historie, der illustrerer, hvorfor teorien ikke holder i praksis.

 

Smadrede ruder og “fuck dig”

Et ægtepar omkring 60 år købte i 2010 en lejlighed, som de regnede med, de skulle bo i de næste mange år.

 

Valget faldt på en bolig i Fredskovhellet i Hillerød. Parret havde i forvejen intet kendskab til området, men naboer fortalte, at det var et roligt sted.

 

Men et år efter, at ægteparret var flyttet ind, begyndte problemerne at melde sig: Småsten, snebolde, isklumper og fyrværkeri blev kastet mod boligens ruder, og i foråret 2016 eskalerede chikanen med flere smadrede ruder i lejligheden.

 

”Jeg sad og så finalen i X Factor. Jeg blev SÅ forskrækket. Jeg løb ud på altanen, og der stod nogle drenge nede på græsset, som råbte ”Fuck dig, fuck dig”, og så løb de. Jeg satte mig i bilen og kørte rundt i området for at se, om jeg kunne se nogen. Jeg så ingen, og jeg mødte en nabo, som heller ikke havde set noget. Da jeg kom tilbage, sagde Jan så, at de havde smadret køkkenvinduet, mens jeg havde været væk. Man er helt ude af den. Jeg var grædefærdig. Vi ringede til politiet og sagde, at nu måtte de altså komme, for vi var så utrygge. Men vi fik bare at vide, at vi bor i et udsat område,” fortæller kvinden.

 

Indenfor samme uge, gik det en nat ud over et antal biler på parkeringspladsen. Bilerne, herunder ægteparrets bil, fik smadret ruderne.

Læs også
Derfor stormer Rasmus Paludan ind i dansk politik

 

Det er et udsat område, så …

Ægteparret har adskillige gange over årene taget kontakt til myndighederne, men hver gang får de at vide, at de skal ignorere problemerne. Nu siger myndighederne så nærmest, at uro og chikane er et vilkår, man må leve med, når man bor i et udsat boligområde. Dvs. i et område, hvor der bor mange indvandrere.

 

Ægteparret er nu flyttet, mange oprivende oplevelser rigere.

 

”Det er forfærdeligt, at man er tvunget til at flytte, men ens helbred og velbefindende kommer i første række,” siger de. (Sjællandske Nyheder)

 

Man må sige, det er godt, at ægteparret kom væk fra området med førligheden i behold. For når der bliver kastet sten gennem ruderne, er det jo ikke ufarligt at bo sådan et sted.

 

Desværre er det ofte sådan, at en del svage borgere, herunder pensionister, ikke har mulighed for at flytte væk fra de problemfyldte indvandrertunge boligområder.

 

Læs også
“På besøg i indvandrerghetto så jeg butikscenter uden julepynt men med korancitater og halal”

De må dukke nakken, holde lav profil og undlade at gå alene ud om aftenen. Problemerne findes overalt i Europa, hvor indvandrere fra muslimske lande udgør majoriteten i et lokalsamfund.

 

I nogle områder, for eksempel i Tyskland og i Sverige, er det så slemt, at myndighederne har svært ved at bevæge sig ind og sikre orden. Der kommer et stigende antal af den slags områder.

 

Det er tragisk, og det er et kæmpe svigt over for især ældre borgere. Belgisk Tv har besøgt en ældre dame i et udsat boligområde, der ligesom ægteparret i Fredskovhellet fik smadret ruderne. Indslaget er tekstet på engelsk.

 

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…