Frankrig har et forbud mod at gå med burka på offentlige steder, og man bliver straffet, hvis man gør det

I Frankrig regner det med bøder ned over de tildækkede hoveder på muslimske kvinder, der formummer sig med burqa eller niqab, men bøderegnen falder ret spredt.

 

I mange departementer undgår politiet konfrontationer, når de møder kvinder, der krænker den fem år gamle lov med forbud mod at færdes med skjult ansigt på offentlige gader og pladser.

 

Men over 1500 rapporter er blevet skrevet af ordenshåndhævere over hele landet, oplyser Indenrigsministeriet i Paris.

 

Der er tale om et stort fald i antallet af udskrevne bøder. 44 procent færre i 2015 sammenlignet med 2014.

 

Det er især i departementerne Ile-de-France (området omkring Paris), Nord-Pas-de-Calais i Nordfrankrig, Provence-Alpes-Cóte d’Azur og Rhone-Alpes i Sydfrankrig, de formummede kvinder er blevet noteret.

 

Burkalov fra 2011

Loven, som forbyder kvinder at skjule ansigtet på offentlige steder, blev indført under præsident Nicolas Sarkozy og trådte i kraft 11. april 2011.

 

Den åbner mulighed for bøder på op til 150 euros (ca. 1.000 kroner) for at iføre sig niqab (hvor kun øjnene er synlige gennem en smal sprække) eller Burqa, (hvor selv øjnene er skjult bag et tætmasket gitter).

 

Indenrigsministeriets kundgørelse kommer samtidig med, at premierminister Manuel Valls har offentliggjort nogle overraskende udtalelser om sit syn på konfrontationer  mellem radikal islamisme og republikkens verdslighed.

 

Valls tror, at islam kan tilpasses franske værdier

– Jeg tror på mit land og dets værdier, siger premierministeren i et intervies med avisen “Libération”. Jeg håber, at vi får bevist, at Islam, denne verdensreligion, som er den næststørste religion i Frankrig, vil være i bund og grund tilpasselig med republikken, demokratiet, vore værdier og lighed mellem mænd og kvinder.

 

Læs også
Forbyd muslimske bønnekald ved lov

Jeg ved, at et flertal af vore borgere tvivler, men jeg tror på det, siger Valls, som får sin overrumplende synspunkter slået op over hele forsiden på den venstreorienterede avis.

 

Andre medier skriver, at selv en regeringschef naturligvis har ret til ønsketænkning, men dog helst uden at miste jordforbindelsen.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…