Ansatte i DR kører i taxa på arbejde – du betaler med dine licenskroner

Google Maps

Når ansatte skal på arbejde i DR-byen, kan de sætte sig godt til rette i en taxa. En taxa som ofte er betalt af skatteyderne.

 

En del ansatte i Danmarks Radio har nemlig ret til at køre i taxa til og fra arbejdet.

 

I flere af DR’s overenskomstaftaler står det indskrevet, at de ansatte kan tage en taxa til og fra arbejde, hvis de møder før klokken 6 eller har fri efter midnat.

 

Det er en ordningsom går tilbage til 1993, da TV-Byen lå i Gladsaxe, hvor der ikke var de bedste trafikforbindelser.

 

Nu er TV-Byen flyttet til centrum af København, men ordningen fungere stadigvæk. Det oplyser Radio24Syv.

 

Radiostationen har fået aktindsigt. Af den fremgår det, at ordningen koster 6.475.379 licenskroner – eller næsten 6,5 millioner af dine penge. Så mange penge har DR-ansatte brugt på at køre til og fra arbejde i taxa i de sidste fem år. Radio24Syv, gengivet efter lokalavisen.dk 16.11.

 

De faggrupper, der er dækket af ordningen i DR, er medlemmer af Danmarks Journalistforbund, Akademikerne, Dansk Musikerforbund, HK’ere, medlemmer af medieforbundet, malere, snedkere og tjenestemænd.

 

Næstformand i journalistgruppen i DR, Henrik Vilmer, understreger dog, at man skal se på ordningen som en del af lønnen.

 

“Vi har jo fået muligheden for at tage taxaen på job i stedet for et andet medarbejdergode eller mere i lønningsposen. Hvis vi mistede tillægget, ville det jo svare til en lønnedgang, som vi så skulle have erstattet af noget andet,” siger han til Radio24syv.

 

Beløbet på næsten 6,5 millioner kroner skal også ses over de mange år, som beløbet dækker over.

 

Læs også
Hvornår går borgerlige politikere i flæsket på de politiserende røde journalister?

Kommunikationschefen i DR Presse, Lasse Bastkjær Jensen, forsvarer også ordningen over for radiostationen.

 

Medieordførere fra Venstres og Dansk Folkeparti er kritiske.

 

http://lokalavisen.dk/ansatte-i-dr-koerer-i-taxa-paa-arbejde—for-dine-licenskroner-/Politi/20161116/artikler/161119532/1265

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…