Ali Yousef Izzat: ’Jeg føler mig ikke som dansker’ – og det er danskernes skyld, må man forstå på ham

22-årige Ali er født og opvokset i Danmark, men han føler sig ikke som dansker i Danmark. Det skriver DR.

 

Alis far kommer fra Irak og Alis mor kommer fra Tyrkiet. Da Ali startede i skole, kunne han ikke tale dansk.

 

Ali har 4 brødre. Den ældste har siddet i fængsel det meste af sit voksenliv. Den næstældste er hjerneskadet efter et klan-opgør over en brudekjole. Den tredjeældste er også hjerneskadet efter et bandeopgør, og han har ligget på hospitalet i 5 måneder. Den yngste bror er 10 år og går i islamisk friskole og i koranskole i fritiden.

 

Forældrene er skilt og lever af offentlig forsørgelse.

 

Ali selv er ikke i gang med en uddannelse og han har aldrig haft fast arbejde. Ali føler sig ikke som dansker, og han prøver at forklare hvorfor:

 

”Det handler nok bare om gensidig respekt og tryghed. Altså at man respekterer, at folk har en anden hudfarve og en anden accent. Selvfølgelig har jeg et ansvar. Og det vil jeg kæmpe for. Det hele handler om samarbejde og ved at bidrage til samfundet, og det gør jeg blandt andet ved at arbejde, svarede han og understregede, at han ser sig selv som dansker, og derfor bliver skuffet, når folk spørger ham, hvor han kommer fra,” siger han. (DR)

 

Ali Izzat betragter altså sig selv som dansker, men han føler sig ikke som dansker, fx hvis folk spørger ham hvor han kommer fra, eller hvis nogen beder ham og hans ligesindede om at rejse tilbage til familiens rødder, så slider det på hans danskhedsfølelse, må man forstå.

 

”De bruger stadig ordene: ”Skrid hjem til jeres eget land!” til dem, som er født i Danmark. Og så tænker man ok, hvor er det lige mit hjem er,” siger han. (DR)

 

At Ali som repæsentant for en indvandret befolkningsgruppe der aldrig har bidraget positivt til det danske samfund, men derimod har ligget sagesløses hårdtarbejdende danskere stærkt økonomisk til byrde, er naturligvis ikke et emne for DR at behandle. Journalisten spørger da også afslutningvis hvad der skal til for at Ali og hans lige kan føle sig som danskere.

 

Journalisten: Ali, hvad skal der til, for at du en dag siger, at jeg føler mig som dansker?

 

Læs også
Syrer dræber mand med sværd på åben gade – Tyskland i chok over drabsbølge med indvandrere som gerningsmænd

På Alis svar må man forstå, at det er det danske samfunds og danskernes skyld, at han ikke føler sig som dansker.

 

Ali siger:

 

”Der skal i hvert fald være et samarbejde. Den dag der kommer fred, at man ikke har noget imod nogen religioner. Den dag man kan acceptere hinanden som bare mennesker og hvis man bare beder sin bøn uden at skade andre og man tager det tøj på man vil, uden at blande sig i andres forklædninger. Den dag hvor man kan ansætte enhver der hedder Abdullah, enhver der hedder Søren.  Og den dag man sådan loyalt smiler til hinanden, så skal jeg nok kalde mig dansker med glæde. Det er den dag jeg kommer til at være rigtig glad. Det er den dag jeg kommer til at sige, at vi alle er brødre.” (DR)

 

Ali mener altså, at religionskritik, herunder kritik af religion, herunder islam og fundamentalistiske muslimer, er en af de ting der forhindrer ham i at føle sig som dansker.

 

Ret beset må man formode, at Ali aldrig vil komme til at føle sig som dansker, men hvad værre er, så har den unge mand tilsyneladende slet ikke forståelse for, at danskerne føler sig trådt på og udnyttet, når de hører om Ali og hans omkostningstunge familie.

 

Familien Izzat har kostet det danskerne enorme summer, og den økonomiske byrde vil næppe blive mindre i fremtiden. Dertil kommer, at Ali satser på, at familien skal blive mere muslimske, hvilket bestemt ikke er befordrende for integrationen i det danske samfund. For jo mere muslimsk man er, jo sværere har man ved at indgå i ligeværdige fællesskaber, socialt som arbejdsmæssigt.

 

Læs også
Chok i Holland: Mange politifolk med indvandrerbaggrund er stærkt involveret i kriminel aktivitet

Islam opdeler verden i muslimer og ikke-muslimer, det er grundstenen i hele islam opbygning, at trække skarpe skel mellem ”dem og os”.

 

Så det er under al kritik, når DR holder mikrofonen for en som Ali, uden at konfrontere ham med hans egen livsoverbevisning, der reelt set blokerer for, at han kan føle sig som dansker.

 

Indtil for få år siden er det i stort omfang lykkedes muslimerne, at gå under radaren med deres opdeling i dem og os. Nu er danskerne imidlertid ved at opdage, hvordan det står til. Men i stedet for at bidrage til en klargøring, får man det indtryk, at DR udpeger danskerne som Sorteper, fordi de tager til genmæle og foreslår, at de u-integrerbare muslimer burde repatrieres til deres oprindelseslande.

 

Se fotos af Ali herher:

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1698699833677117&set=ecnf.100006113494758&type=3&theater

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…