Al Hambra i Skandinavien

Visse muslimer i Danmark drømmer om, at stormoskeen i Rovsinggade med det ambitiøse navn ”Hamad bin Khalifa Civilisation Centre, skal blive det nye al Hambra i Skandinavien.

 

Det skal være et omdrejningspunkt for det sociale, ligesom det foregår i USA hvor kirkesamfundene spiller en vigtig rolle i menneskers daglige liv. Moskeen skal være omdrejningspunkt for den levede sunna.

 

Samtidig vil man gerne bygge bro mellem kulturer, lyder det på rundvisningen. En bro mellem fortid (hvor spaniere var underlagt sharia, ved jeg) og nutid, (hvor Europa udsættes for islamisk terror, mærker jeg) og fremtid (hvor sharia formentlig skal herske over alle, frygter jeg).

 

Stormoskeen drømmer om en bro mellem tro og liv siger de. Kunne det betyde, at ingen unge muslimske kvinder skal irettesættes islamisk for deres danske holdninger? Kunne det også betyde, at ingen kvinder kaldes urene? Jeg tror det næppe, for islam er sharia.

 

Al Hambra. Det smukke palads i Al Hambra. Et islamisk styre hvor kristne og jøder var underlagt muslimske besættere. Hvor ikke-muslimer måtte betale særskat for at eksistere. Jeg husker, at byen Avila i Spanien havde sat en plakette op til minde om de af muslimerne tilfangetagne og voldtagne kvinder, der var vendt tilbage efter den muslimske okkupations ophør.

 

Så nej tak til Skandinaviens al Hambra!

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…