En afvist asylansøger bliver sendt til Afghanistan i et stort chartret fly med mange politifolk – men det gik slet ikke efter planen …

Den 13. september lettede et chartret fly med plads til 180 personer fra Roskilde lufthavn.

 

På flyet befandt sig 4 afviste asylansøgere fra Afghanistan. Det var et par med et barn og en ung mand på 21 år. Det fortæller Information.

 

Foruden de fire afghanere talte passagerlisten en håndfuld politimænd, en tolk, en læge og en repræsentant for Ombudsmanden.

 

Grunden til de mange myndighedspersoner var, at den 21-årige mand nægtede at lade sig hjemsende.

 

Myndighederne havde fire gange tidligere forsøgt at sende ham hjem og også femte gang protestere manden så voldsomt, at fra det øjeblik han blev hentet i Vridsløselille fængsel, var myndighederne nødt til at fiksere ham, så han ikke gjorde skade på sig selv og andre.

 

Hver gang man havde forsøgt at sende ham hjem til Afghanistan havde han skabt sig og selvskadet sig så meget, at kaptajnen havde nægtet at tage ham ombord.

 

Derfor havde myndighederne chartret et fly, hvor afghaneren så blev fikseret under hele hjemrejsen.

 

Slået af de danske betjente

Da flyet ankom til Kabul nægtede afghaneren i første omgang at forlade flyet. Men da en general og en major var ankommet og havde talt med ham, forlod han flyet sammen med dem.

 

Knap halvanden time senere kom han dog tilbage, fordi de afghanske myndighederne alligevel ikke ville tage imod ham. De kunne nu pludselig ikke garantere for hans sikkerhed, og nu var stemningen hos de afghanske myndighederne også vendt 180 grader. De var meget vrede.

 

De tre voksne afghanere havde nemlig klaget over, at de var blevet slået af det danske politi samt at de havde været fastspændt under hele turen hjem.

Læs også
Den enorme indvandring er årsag til forhøjelse af pensionsalderen – så lad os tale om elefanten i rummet

 

Klagen fremgår af et notat fra Rigspolitiets medarbejder, der dagen i forvejen var rejst til Kabul for i samarbejde med den danske ambassade at aftale modtagelsesprocessen.

 

Ifølge notatet var klagen fremsat under den halvanden time lange samtale inde i lufthavnen mellem de afviste asylansøgere og de afghanske myndigheder.

 

Påstandene om vold og fiksering  gjorde de afghanske myndigheder meget vrede, og de sagde, at de fremover ikke ville modtage en eneste afghaner, der ikke selv ønskede at komme hjem, og chartrede fly ville heller ikke blive accepteret. De fire afghanere ville blive de sidste. Basta bum.

 

Et sidste trick

Men ak, historien endte med, at de afghanske myndigheder kun tog imod parret med barnet.

 

I sidste øjeblik fandt den 21-årige nemlig på et trick, som de danske myndigheder næppe havde forudset.

 

Læs også
Over fem hundrede somaliere skal sendes hjem – en far er nu gået under jorden med seks børn

Mens den 21-årige opholdt sig inde i lufthavnen, gav han sig pludselig til at råbe, at han var blevet kristen. Lidt senere sagde han, at han var ateist.

 

”Da dr. Alema hørte det, meddelte hun, at ”det var alt for farligt at tage imod en konvertit, idet han straks han forlod lufthavnen, ville være i livsfare”, refererer Information fra notatet udfærdiget af Rigspolitiets udsendte medarbejder.

 

Den danske delegation protesterede naturligvis og sagde, at man ville bringe sagen højt op på politisk niveau. Men så truede afghanerne med, at så ville de heller ikke modtage parret med barnet, og så gav danskerne sig.

 

Den 21-årige afghaner kunne herefter sætte sig behageligt til rette i flyveren.

 

En fri mand

Hjemme i Danmark blev den 21-årige sat fri efter afhøring hos politiet i Center Sandholm.

 

Ifølge afghanerens advokat Marianne Vølund er der ikke noget der tyder på, at han har haft en bevidst plan. Hans handlinger har mere været et udtryk for, at han har været desperat. Hun har heller ikke noget kendskab til at han skulle være konverteret. Hun har nu skrevet til Flygtningenævnet og anmodet om at genoptage afghanerens sag.

Læs også
En læser nær Kærshovedgård: Udviste asylansøgere og kriminelle skaber utryghed for borgerne

 

Danmark er til grin

Man må formode at det har været en dyr sag for skatteborgerne, med et chartret fly og et mindre dusin myndighedspersoner på rejse i 5 dage.

 

Dertil kommer fire mislykkede forsøg på at få den 21-årige afghaner hjem, samt flere års sagsbehandling og underhold af den 21-årige.

 

Men man må jo glæde sig over, at det i det mindste lykkedes myndighederne at aflevere parret med barnet under noget lunde god ro og orden, selvom det var lige før, at det også mislykkedes.

 

Noget for noget

Sagen burde give politikerne stof til eftertanke. Danmark giver adskillige millioner kroner i udviklingsbistand til Afghanistan, men det påvirker åbenbart ikke de afghanske myndigheder til at være åbne overfor at modtage deres egne borgere.

 

Regeringen burde af respekt overfor de danske skatteborgere, sætte Afghanistan stolen for døren og true med, at hvis afghanerne ikke samarbejder og modtager deres egne borgere, så lukkes der af for pengestrømmen.

Læs også
Drama om finansloven: Thulesen Dahl havde en stærk interesse i at stoppe skatteforhandlinger – hurtigt

 

Og hvis det forholder sig sådan, at påståede konvertitter trues på livet, så er det en betingelse, at udviklingsbistanden går til at sikre disse menneskers sikkerhed og fremtid.

 

Noget kunne dog tyde på, at dét med at sige, at man er blevet kristen eller ateist, blot er en opfindelse til lejligheden.

 

Forhåbentlig kan historien også gøre klart for flere, at det er med livet som indsats at være ikke-muslim i et muslimsk land. En problemstilling der oftest ikke er særlig stor interesse for i vestlige medier.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…