Syrisk flygtning må grine hele vejen til banken: 200.000 i børnepenge – og tre koner til Danmark

Foto af Ekstra Bladet fra en tidligere omtale af sagen

Daham Mamoud Hasan må gnide sig i øjnene og knibe sig i armen.

 

I Syrien skulle han selv tjene til føden til sine tre koner og 20 børn.

 

Nu er han i Danmark, hvor han har fået flygtningestatus.

 

Og så kommer pengene bare væltende.

 

Han har fået tilladelse til at få 17 af sine 20 børn til Danmark. Samt den ene af sine tre koner.

 

Det betyder, at han vil få 214.128 kroner i børnepenge om året. Det har Ekstra Bladet regnet ud. (25.5)

 

Han har fået de otte børn og den ene af sine tre koner til landet. Det betyder, at han allerede nu kan få 101.850 kroner i børnepenge.

 

Dertil kommer forsørgelse, bolig, lægehjælp, skole, osv.

 

Det kan blive en kæmpebelastning for Esbjerg Kommune, hvor Daham Mamoud Hasan bor i en stor bygning, der før var en skole.

 

Tilsyneladende skal danskerne ikke regne med, at Daham selv kan eller vil bidrage til forsøgelsen af sin store familie. I Syrien arbejdede ham, men nu er han syg, siger han. I to år har na modtaget behandling og offentlig forsøgelse på det danske samfunds regning.

 

Læs også
Racisme mod franskmænd – de kalder os “hvide svin”

“En gang var jeg stærk og fuld af energi. Men jeg kan ingenting nu. Jeg er syg. Jeg er sygemeldt på grund af psykiske problemer, som min læge giver mig medicin for. Jeg magter heller ikke at lære dansk lige nu”. (eb.dk 24.5)

Men der stopper det ikke.

 

Han kan få alle tre koner til Danmark

Danmark har sagt ja til, at de 17 børn og én kone kan komme til Danmark som familiesammenførte.

 

Daham Mamoud Hasan vil gerne have alle tre koner og alle 20 børn herop. Og det skal nok lykkes. Det siger en ekspert til eb.dk. (24.5)

 

De to koner, der er tilbage i Syrien, er mor til nogle af de børn, der er kommet til Danmark – eller er på vej til landet.

 

Disse børn kan søge familiesammenføring med deres mor. Og så får Daham Al Hasan pludselig alle tre koner til landet.

 

Læs også
DA: Kommuner kan spare millioner ved færre indvandrere på offentlig forsørgelse

“Det, man kan gøre i det tilfælde, hvor det drejer sig om to eller flere koner, er, at faderen først søger om familiesammenføring med børnene. Samtidig søger børnene så om familiesammenføring med deres mødre, siger advokatfulmægtig Marie Louise Frederiksen, der har fire års erfaring med udlændingesager. Hun pointerer, at hun udtaler sig i generelle vendinger, da hun ikke har indgående indsigt i den konkrete sag. (eb.dk 24.5)

 

De to koner har desuden den mulighed, at de selv kan komme til Danmark og søge asyl som syrere.

 

Kommunen bekræfter at det er hvad de regner med

Esbjerg Kommune bekræfter, at den regner med, at det ender med, at mand, tre koner og 20 børn ender med at bo i Danmark.

 

“Vi har aldrig før fået så stor en familie præsenteret. 24 personer er rigtig mange mennesker, men heldigvis er vores flygtninge-beredskab klædt på til at hjælpe dem”. Det siger Henrik Vallø, der er konservativ formand for social- og arbejdsmarkedsudvalget i Esbjerg Kommune.

 

“Jeg kan naturligvis ikke udtale mig om en specifik sag, men kan bekræfte, at en lokalt anbragt asylfamilie i løbet af nogle uger eller måneder forventes at være på en ægtemand, tre hustruer og 20 børn.”

 

Folketinget vil ændre børnepengene men ikke konventionerne

Læs også
Muslimer kræver nye pasregler – muslimske kvinder må ikke vise deres ører

Den borgerlige VK-regering havde indført et loft på 35.000 kr over de børnepenge, som en familie kan få udbetalt. Men det fjerne den socialdemokratiske regering.

 

Nu siger er flertal af partier, at de vil genindføre et loft.

 

Men det er kun en dråbe i havet i forhold til den økonomiske og kulturelle belastning, masseindvandringen til Danmark betyder.

 

Men det bliver næppe stoppet foreløbig. De fleste politikere i Folketinget tør ikke sætte en stopper for tilstrømningen. Det vil kræve at de ændre udlændingeloven og det vil betyde, at de bryder med de internationale konventioner.

 

For 15 år siden var der en lignende sag: Ali fra Somalia havde to koner og 11 børn

Ingen politiker kan siger, at sagen om Daham kommer bag på dem.

 

Problemet er velkendt. Flygtninge og indvandrere, der ikke arbejder. Har mange børn og sågar flere koner.

Læs også
Ved dette valg står Danmark over for to store kriser: ændringen af befolkningen og klimakrisen – men kun den sidste omtales

 

I slutningen af 1990’erne trak Ali fra Somalia store overskrifter.

 

Ali, hans kone, hans eks-kone og 11 børn boede på Lolland og kostede samfundet en formue.

 

De fik tilsammen 650.000 kroner i offentlige ydelser.

 

De udløste en stor debat om et loft over ydelserne.

 

Ikke meget er ændret på de godt 15 år der er gået. Bortset fra at andelen af indvandrere, som lever af offentlige ydelser er vokset.

 

En læser raser

Læs også
Fupjournalistik: Politiken fortier muslimers rolle i de alvorlige uroligheder på Nørrebro

Ekstra Bladet fik på kort tid 100-vis af kommentarer til historierne om Daham.

 

Mange har også skrevet til Den Korte Avis. en læser skriver: Jeg er forundret. Jeg er vred. Jeg er rasende!

 

Nu kan vi læse om en “flygtning” der er kommet her til landet. Han vil have alle sine 20 børn med, selvom nogle af dem er for gamle. Han vil også have sine 3 koner med, selvom flerkoneri ikke er tilladt her i landet (endnu).
Er det de 20 børn, og tre koner der gør mig rasende? Nej, at han tilsyneladende har ret til at slæbe dem her til landet, gør mig blot forundret.

 

Jeg bliver til gengæld en anelse vred, når jeg så også kan læse, at manden helt klart melder ud, at kan hverken gider lære dansk, eller arbejde så han kan forsørge denne halve landsby.

 

Men rigtig godt gammeldags rasende, det bliver jeg, når jeg tænker på hvad denne mand kan få lov til, og alle de regler der IKKE gælder for ham, samtidig med at danskere skal opfylde endeløse krav, for at kunne blive familiesammenført med en udenlandsk ægtefælle, hvis de finder en partner udenfor EU.

 

Så kan danskere, der bidrager til samfundet, godt se frem til en kamp uden lige, for at sætte sig ind i alle reglerne, og for at overholde dem. Regler der fortolkes så strengt, at der ikke engang kan gives en dispensation på et par måneder, som var nødvendig i én af de sager jeg har set. Regler der tilsyneladende KUN gælder, hvis man IKKE er fuldtids samfundsnasser.

 

Jeg er rasende over at se arbejdende mennesker blive udvist. Jeg er rasende over at se danskere stå i lufthavnen, og vinke farvel til deres kære, pga. stift fortolkede regler. Jeg er rasende over, at se tilfældige nasserøve blive behandlet bedre end dem der betaler festen.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…