Dronning Margrethe kommer med opsigtsvækkende synspunkter på indvandringen

Hendes Majestæt Dronning Margrethe. Foto: Kongehuset (arkiv)

Dronning Margrethe kommer med opsigtsvækkende synspunkter på indvandringen

Dronning Margrethe har gennem årene ændret sine synspunkter på indvandringen.

 

Hun begyndte med at skamme danskerne ud for, at de så for kritisk på indvandringen. Dengang troede hun, at indvandrere og flygtninge forholdsvis uproblematisk ville blive integrerede i Danmark.

 

Det tror hun ikke længere.

 

I en ny interviewbog siger hun:

 

”Jeg troede, at de mere eller mindre ville komme til at blive som os. Sådan blev det ikke. Det har været svært, rigtig svært, og det er synd for alle parter.”

 

Videre hedder det fra Dronningen:

 

”Måske handler det også om, at når der kommer så mange på en gang fra så anderledes vilkår og med en bestemt religion, bliver det sværere. De kommer til at isolere sig og leve isoleret, med eller uden deres vilje.”

 

Dette er en kraftig advarsel mod parallelsamfund.

 

Dronningen led i en bredere udvikling

Bogen hedder: ”De dybeste rødder – Dronningen fortæller om Danmark og danskerne”. Den er skrevet af Berlingskes politiske kommentator Thomas Larsen. Avisen bringer i dag søndag uddrag og referater fra bogen.

 

Læs også
Racisme mod franskmænd – de kalder os “hvide svin”

Bogen vidner om, at Dronningen har gennemløbet en betydelig udvikling. Hun er blevet mere og mere bevidst om de problemer, der er forbundet med den store tilstrømning fra ikke-vestlige, overvejende muslimske lande (”med en bestemt religion”, som hun nøjes med at sige).

 

Denne udvikling er Dronningen langt fra ene om. For flertallet af danskere er udlændingepolitikken i dag det højest prioriterede politiske emne. Og befolkningen er blevet stadig klarere og mere kritisk i holdningen til tilstrømningen og dens konsekvenser for det danske samfund.

 

Men det er naturligvis noget specielt, når Dronningen går ind i debatten.

 

Journalisternes fortielser

Hun råber på ingen måde højt. Men hun fremsætter synspunkter, som journalister og andre politisk korrekte ikke bryder sig om. I stedet gøres der forsøg på at fortie dem.

 

Det ville således have været fuldstændig oplagt, at TV-nyhedskanalen TV2 News gav Berlingskes foromtale af Dronningens udtalelser en fyldig dækning søndag morgen. Men der var intet. Intet.

 

Sådan har det været hele vejen igennem med Journalistisk Venstrepartis forhold til Dronningens udvikling.

Læs også
DA: Kommuner kan spare millioner ved færre indvandrere på offentlig forsørgelse

 

Journalisterne er blevet ved med at dyrke hendes udtalelser i en nytårstale helt tilbage i 1984. Her kritiserede hun, at danskerne ikke tog godt nok imod indvandrerne, og hun gik i rette med folk, der kom med ”små, dumsmarte bemærkninger”.

 

Selv efter, at Dronningens synspunkter udviklede sig, blev journalisterne ved med at citere talen fra 1984, som om den stadig var dækkende.

 

I nytårstalen 2006 kom Dronningen ellers med en ganske stærk markering. Det var midt under Muhammed-krisen, hvor Danmark var under voldsomt pres fra den muslimske verden på grund af vores ytringsfrihed.

 

Dronningen understregede, at danskerne skulle stå fast på de værdier, som Danmark bygger på. Denne afgørende pointe blev fuldstændig forbigået i det orgie af mediesnak, der altid efterfølger nytårstalen.

 

Danskhed

Interview-bogen har danskhed som et hovedtema.

 

Læs også
Ved dette valg står Danmark over for to store kriser: ændringen af befolkningen og klimakrisen – men kun den sidste omtales

Dronning Margrethe gør op med den opfattelse, at man automatisk bliver dansker af at flytte til Danmark.

 

Dette opgør er interessant, ikke mindst på grund af timingen.

 

For nylig blev Dansk Folkepartis Martin Henriksen angrebet helt hysterisk, da han grundlæggende sagde det samme i TV-programmet ”Debatten” på DR2.

 

Dengang fik angrebene på Martin Henriksen stor omtale i andre medier.

 

Nu siger Dronning Margrethe så til Thomas Larsen: ”Det er ikke en naturlov, at man bliver dansker af at bo i Danmark.”

 

Man skal ville det, og man skal gøre en indsats for at tage danske værdier til sig. Som Grundtvig slog fast.

 

Læs også
Mette Frederiksen begår vælgerbedrag med forslag om tidlig pension – og medierne hjælper hende til det

Men det skulle der ikke tales om i TV2 News søndag morgen.

 

Mediernes lille, meget venstreorienterede og politisk korrekt mindretal vil bestemme, hvad befolkningen har godt af at høre.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…