Blå partier enige om finansloven – udlændingepolitikken strammes, biler gøres billigere og grundskylden fastfryses næste år

Foto: John Bodholdt Nielsen

Regeringen, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti er fredag eftermiddag nået til enighed om en finanslov for næste år.

 

Det er i sig selv en sejr i en situation, hvor man i blå blok havde frygtet et sammenbrud og udskrivning af valg.

 

Dansk Folkeparti har fået indrømmelser i forhold til alle deres syv krav om stramninger af udlændingepolitikken. Der bevilliges 220 mio. kr. til en styrkelse af grænsekontrollen. I den forbindelse skal man gøre brug af blandt andet ved hjælp af de nye politikadetter, som skal uddannes på seks måneder. Desuden er der forbedringer for de ældre.

 

Liberal Alliance har ikke mindst fået en sænkning af registreringsafgiften på biler til en udgift af 250 mio. kr. Samtidig styrkes de frie skoler.

 

De Konservative har fået en fastfrysning af grundskylden til næste år.Det koster i alt 620 mio. kr.

 

Der er nye forslag, der vil betyde udgifter på et par mia. kr. Finansieringen kendes foreløbig ikke.

 

Nu kommer så den næste store udfordring for regeringen, nemlig forhandlingerne om 2025-planen. Her venter betydelige vanskeligheder. Men foreløbig er der lettelse over, at det lykkedes at hente finansloven frem.

 

Læs mere her:

 

https://www.fm.dk/nyheder/pressemeddelelser/2016/11/aftale-om-finanslov-2017-et-trygt-danmark-med-bedre-velfaerd?utm_campaign=unspecified&utm_content=unspecified&utm_medium=email&utm_source=apsis-anp-3

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…