Østrig i chok: Lækket efterretningsrapport anslår, at landet i år vil modtage op til en halv million flygtninge

Skærmprint / Daily Mail

Det har vakt stor opstandelse i Østrig, at en lækket efterretningsrapport ifølge den østrigske avis Krone nu anslår, at Østrig i år vil modtage op imod en halv million flygtninge, som via Østrig vil forsøge at komme ind i Tyskland.

 

 

Således konkluderer krisestaben i den østrigske efterretningtjeneste ifølge avisen Krone, blandt andet at:

 

 

“Selvom kanslerinde Angela Merkel har lovet, at Tyskland vil tage imod samtlige asylansøgere, så lader Bayern kun 3000 om dagen passere grænsen. Det betyder, at der i løbet af sommeren vil komme til at sidde op imod 500.000 flygtninge fast på den østrigske side af grænsen,” hedder det blandt andet i rapporten.

 

 

Østrig: Vi vil ikke være ventesal for Tysklands flygtninge

Det er den østrigske militære efterretningstjeneste, Das Heeresnachtrichtenamt (HNaA), der har udarbejdet rapporten, og de er ifølge Krone kendt for at være præcise og velorienterede.

 

 

Rapporten har da også medført, at den østrigske forbundskansler, socialdemokraten Werner Faymann, nu er ude i et frontalt angreb mod den tyske forbundskansler Angela Merkel og hendes flygtningepolitik.

 

 

“Østrig skal ikke være en ventesal for Tysklands flygtninge. Det vil vi modsætte os massivt,” siger Werner Faymann til den østrigske avis Kurier og understreger, at hvis Angela Merkel vil have flygtninge, så må hun selv hente dem:

 

 

“Tyskland må fastlægge en kvote for, hvor mange flygtninge de vil modtage om dagen, og så selv hente dem direkte i Grækenland, Tyrkiet eller Jordan,” lyder beskeden til Angela Merkel fra den østrigske forbundskansler.

Læs også
Tyskerne er blevet mere kritiske over for asylansøgere – de stoler ikke på dem

 

 

EU-Kommissionen raser mod Østrig: I er ulovlige

Da den østrigske regering den 17. februar i år meddelte, at landet fremover ikke mere vil modtage mere end 37.500 asylansøgere om året eller ialt 127.500 frem mod 2019, rasede EU og beskyldte Østrig for at overtræde både EU’s lovgivning og folkeretten.

 

 

Reaktionen fra EU kom omgående dagen efter, at Østrig havde besluttet at sætte loft over antallet af asylansøgere.

 

 

I et brev, som Ritzau er i besiddelse af, opfordrede EU’s kommissær for migration, grækeren Dimitris Avrarmopoulos, således Østrig til straks at trække sit loft over asylansøgere tilbage:

 

 

Læs også
Stramninger var hårdt påkrævet: På blot fire år har asylansøgere kostet samfundet over tretten milliarder kroner

”En sådan politik vil være klart uforenelig med Østrigs forpligtelser i henhold til både europæisk lovgivning og folkeretten. Østrig er forpligtet til at acceptere enhver asylansøgning, der måtte blive afleveret inden for eller ved landets grænser,” hedder det blandt andet i skrivelsen fra EU-kommissionen.

 

 

Østrigs reaktion: Det handler om EU’s overlevelse

Hvorvidt skrivelsen fra EU-Kommissionen på nogen måde har gjort indtryk på den østrigske regering er endnu uklart, men under alle omstændigheder kom der den 23. februar et indirekte klart svar fra den østrigske indenrigsminister, Johanna Mikl-Leitner:

 

 

”Vi bliver nødt til at begrænse flygtningestrømmen. Det handler om EU’s overlevelse,” sagde hun ifølge Daily Mail efter et møde i Wien med balkanlandene, hvor man drøftede flygtningesituationen og blandt andet blev enige om at styrke Makedoniens grænse mod Grækenland for at hindre flygtninge i at komme den vej ind.

 

 

Det har indtil videre medført, at 25.000 flygtninge nu er strandet i Grækenland og ikke kan komme videre på grund af den makedonske grænsekontrol.

 

Læs også
Irakisk migrant dræbte sin samleverske, fordi hun sagde, at han ikke havde hår på brystet

 

Grækerne var iøvrigt ikke inviteret med til mødet i Wien og det medførte, at de blev så rasende, at de trak deres ambassadør i Østrig hjem.

 

 

Hvad det hele skal ende med, er om noget i øjeblikket uvist. Foreløbigt ser det ud til, at Angela Merkels flygtningepolitik nu er godt på vej til at lægge Den Europæiske Union i ruiner.

 


Kilder:

Österreich wird zur riesigen Asyl- Wartezone” Geheimdienst warnt: 29.02.

DIETER NAGL„Zurück zu Schengen, Kontrolle an Außengrenzen“: Tusk, Faymann. Kanzler Werner Faymann drängt auf einen Finanzbeitrag der Mitgliedsländer und eine Tagesquote für Deutschland.

Cutting the influx of migrants is now a ‘question of survival’ for Europe, warns Austria as it blasts the EU for failing to tackle the crisis 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…