En del af Islamisk Stat planlægger at overtage Gaza-striben

En ny gruppe, der kalder sig selv den palæstinensiske islamiske hær (PIA) er dukket op i Gazastriben, de signalerer uomtvisteligt en voksende indflydelse fra islamiske stat (ISIS) blandt palæstinenserne.

 

En tredive minutters video lagt ud af PIA viser sine tilhængere sværge troskab til ISIS “Kalif” Abu Bakr al-Baghdadi, og maler Hamas-ledere som “frafaldne” og “vantro” for ikke at gennemføre den islamiske sharialovgivning i Gaza-striben. Videoen er bevis på, at ISIS ideologi har infiltreret Gaza – en sandhed, Hamas uden held har forsøgt at skjule i det forløbne år.

 

I videoen fordømmes Hamas-lederne Ismail Haniyeh og Khaled Mashaal for at mingle med moderate arabiske ledere i Golfen, de beskrives som “kriminelle og fjender af islam.”Tilsyneladende har Hamas været for venlig mod kristne, der lever i Gaza-striben. Fortælleren håner Hamas-ledernee for at tilbyde hilsner til kristne på deres ferier og medfølelse ved død blandt fællesskabets medlemmer. Hamas-ledere promoveres ved besøg hos  kristne “polyteister” i stribevis.

 

Men kristne er ikke de eneste sengekammerater forbudt for Hamas ifølge PIA. Videoen fordømmer også Hamas-ledere for deres alliance med de shiitiske muslimer i Iran og libanesiske Hizbollah. For PIA, er Hizbollahs leder, Hassan Nasrallah en “Satan” som fører krig mod sunni-muslimer. Og denne “Satan” er i godt selskab: “Hamas-regeringen i Gaza-striben er en sekt af frafald og blasfemi,” erklærer PIA videoen. Muslimer opfordres kraftigt til at distancere sig fra den kætterske Hamas.

 

PIA holder Hamas ansvarlig for dødsfald af 11 af sine medlemmer i Gaza-striben. »De henrettede Hamas-medlemmer foran deres mødre, og de efterlod sårede til at dø ved at forhindre ambulancer i at nå dem,” siger videoen. “En af de dræbte i denne massakre var bror Saeb Abu Obaida, der blev henrettet af Hamas med koldt blod.” Ifølge videoen, var Abu Obaida “emir” af PIA i Gaza-striben.

 

Læs også
USA støtter Israel mod EU

En af lederne og grundlæggerne af PIA, Mu’taz Daghmash (kendt under sit øgenavn Abu Al-Majd), blev dræbt i et israelsk luftangreb for to år siden – til stor tilfredshed for Hamas. Videoen afslører, at Daghmash var involveret i bortførelsen af ​​en israelsk soldat Gilad Shalit 2006 og mordet på to palæstinensiske ledere af sikkerhedsstyrken i Gaza-striben – Musa Arafat og Jad Tayeh.

 

En anden jihad nævnes i videoen, Sultan Al-harbi, han beskrives som et ledende medlem af ISIS, der modtog militær træning i Yemen, Sudan og Libyen, før han vendte tilbage til Gaza-striben.Også han blev dræbt sidste år i et israelsk luftangreb.

 

Nidal Al-Ashi (alias Abu Huraira) var et andet vellidt PIA medlem, før han bliver den første palæstinenser som blev dræbt i Syrien, mens han kæmpede for ISIS. Al-Ashi deltog i flere raketangreb på “Allahs fjender, jøderne,” og angreb på kirker og andre kristne mål i Gaza, samt angreb på vestlige journalister og diplomater.

 

Egyptiske sikkerhedsstyrker og embedsmænd har  gentagne gange bekræftet, at Gazastriben er blevet storeksportør af jihadister til Sinai. Begivenhederne har vist at tjenestemændene tale  korrekt.Det ser ud til, at der kan være gyldige grunde til Egyptens modvilje mod at genåbne Rafah grænseovergangen til Gaza, samt til Israels modstand mod at løfte blokade af Gaza – indledt for at forhindre, at våben bliver importeret til Hamas og andre ekstremister i Gaza Striben. PIAs video giver endeligt bevis for, at Gazastriben er blevet et knudepunkt for jihadgrupper, som udgør en morderisk trussel ikke blot for Israel og “Vesten”, men også for muslimer, der af terroristerne anses for at mangle religiøse normer.

 

Hamas har bragt lutter ravage til sine folk i Gaza-striben. Det eneste der er tilbage for palæstinensiske myndighed og lederen Mahmoud Abbas, er at være taknemmelig for tilstedeværelsen af ​​Israel på Vestbredden. Uden det israelske militær, vil Hamas og ISIS spise Abbas og hans palæstinensiske myndighed til morgenmad. Man spørger sig selv: Er det den form for stat palæstinenserne søger at etablere?

 

Khaled Abu Toameh er en prisbelønnet journalist med base i Jerusalem. Artiklen er udkommet på Gatestone Institute.

 

Læs også
Tre tidligere udenrigsministrer advarer mod Trumps plan for fred – men fortidens Mellemøstpolitik var dødsensfarlig
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…