11 fantastiske strande i Storbritannien

I sommeren behøver du ikke at rejse langt væk for at nyde hvide sandstrande, krystalklart vand og surfing – det er faktisk nok at tage en tur til England. British Airways har listet 11 af de bedste og mest surfer-venlige strande i Storbritannien, som alle absolut er et besøg værd.

 

Brighton

Halvanden times kørsel fra London ligger turistbyen Brighton, som har fået kaldenavnet ’London by the Sea’. Brighton er en af de mest velbesøgte byer i hele Storbritannien og har udover gode surfer-strande også spændende seværdigheder og et kendt natteliv. Der ligger både restauranter, klubber og barer langs havnefronten og forlystelsesparken Brighton Pier fra 1899 er en af byens mest populære attraktioner.

 

 

Bournemouth

Bournemouth er en kystby i Dorset på Englands sydkyst (ca. 2,5 timers kørsel fra London). Byen er velbesøgt med landets mest solrige og varmeste klima, palmer og en smuk, lang sandstrand på 11 km. Bournemouths strande er også gode til surfing.

 

Kent

Botany Bay er en af de fineste strande i Kent med sine hvide klipper i baggrunden. Når det er lavvande, kan man benytte lejligheden til at kigge efter fossiler eller udforske ’rock pools’, men vær opmærksom på at stranden er væsentlig mindre ved højvande pga. strandens udformning.

 

Cornwall

Porthminster Beach i Cornwall har inspireret Virginia Woolf i romanen ’Til Fyret’. Stranden er beliggende i den del af England, der har det mildeste klima, hvilket giver Porthminister Beach et tropisk strejf med svajende palmer og klart vand. Vil du ikke bade, kan du altid nyde solen på en liggestol på stranden eller på den minigolfbane, der ligger i nærheden.

 

South Cornwall

Porthcurno er uden tvivl en af South Cornwalls smukkeste bugter med det fineste hvide sand beliggende mellem to granitklipper. Stranden er let tilgængelig og populær blandt børnefamilier. Det er bedst at besøge stranden, når der er lavvande, og gå ikke glip af en hyggelig stund i klitterne under det gamle fort Treryn Dinah, som er omgivet af turkis vand.

 

Læs også
Beskyldningerne om antisemitisme mod det britiske Labourparti – og deres lunkne forsøg på at gøre noget ved det

 

North Devon

I North Devon ligger Saunton Sands, en fem kilometer lang strækning, som ligger i forlængelse af stranden Brauton Burrows, som er den strand i Storbritannien, der har flest sandklitter. I nærheden af stranden er der også masser af sjældne planter og sommerfugle.

 

South Devon

Fem kilometer væk fra Dartmouth ligger det rolige og fredelige Blackpool Sands. Stranden er populær blandt familier og er fantastisk, hvis du kan lide at svømme i turkisblåt vand. Vil du hellere leje en kajak eller paddleboards, kan man også det.

 

Wales

Rhosilli Beach er populær blandt surfere, vandrende og paragliders. Standen er temmelig vanskelig at komme hen til og involverer en tur ned af klipperne, men stranden er kåret som Europas tredje bedste strand, så det er virkelig turen værd. Tag derhen på en solskinsdag og glem ikke dit kamera.

 

I Wales er du nødt til at gå en kilometer fra parkeringspladsen for at komme hen til stranden Marloes Sands. Stranden byder på en storslået udsigt og fascinerende klipper, men sørg for at besøge stranden ved lavvande, da der er fare for, at stranden helt forsvinder under højvande.

 

Læs også
Undgå hackerne på sommerferien: Her er 10 gode råd

 

Norfolk

I Norfolk finder du Holkham Beach, som bestemt er en af Storbritanniens bedste strande. Stranden er kendt for sin vidtrækkende sandklitter og har endda haft sin egen Hollywood-karriere, da den har været en del af indspilningen af Shakespeare in Love. Glem dog ikke at medbringe en vindtæt jakke, da det kan være blæsende.

 

Northumberland

I Northhumberland ligger stranden Bamburgh, som strækker sig fem kilometer langs kysten hele vejen til slottet Bamburgh. Stranden er kåret som et af de bedste steder at surfe, og på klare dage kan man se helt til Farne Island.

 

Lancashire

Klitterne ved Formby er ideelle til familiepicnic, gåture eller bare en afslappende dag på stranden. På den vidtrækkende strand kan du nogle gange opleve forhistoriske spor af både dyr og mennesker. Når man først er her, må man ikke gå glip af solnedgangen, den er fantastisk!

 

 

Læs også
Tjek udløbsdatoen på dit EU-sygesikringskort inden sommerferien

 

OM BRITISH AIRWAYS

British Airways er et af verdens største internationale flyselskaber og flyver årligt mere end 30 millioner passagerer rundt i verden.

 

Flyselskabets to hovedbaser er Londons to hovedlufthavne – Heathrow og Gatwick. Heathrow er verdens travleste internationale lufthavn.

 

British Airways har et verdensomspændende rutenetværk på mere end 750 destinationer sammen med oneworld alliance partnerne.

 

British Airways tilbyder fire long haul-kabiner: First, Club World (business class), World Traveller Plus (premium economy class) og World Traveller (economy class).

 

British Airways flyver seks gange dagligt fra København til London Heathrow Terminal 5. Og nu også elleve gange ugentligt fra Billund til London Heathrow Terminal 5.

 

Læs også
Gribskov Kommune kaldes Nordsjællands perle – få en guide her

British Airways har gennem knap 20 år haft et franchisesamarbejde med SUN-AIR, som flyver til en række ruter i Nordeuropa fra Aalborg, Aarhus og Billund. Ruteflyvninger sker i British Airways-regi, ligesom alle fly fremstår i British Airways-bemaling.

 

Du kan booke rejser på www.ba.com, hvor du også kan bestille ferier og biludlejning.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…