Så faldt der dom over de unge mænd, som overfaldt Nana og Mads

Facebook - colourbox

Det tog lægerne på Rigshospitalet ti timer at behandle Nana Skovmand og hendes kæreste, Mads Schøllhammer, efter at unge af anden etnisk baggrund brutalt havde overfaldet dem og gennembanket dem juleaften.

 

 

De var netop kommet hjem med deres julegaver efter en hyggelig juleaften sammen med familien, og ville ind i opgangen til deres lejlighed, da de blev overfaldet.

 

 

Den 29. maj faldt der dom i Købenahavns Byret over de fire tiltalte, der efter politiets opfattelse deltog i overfaldet, medens en femte mand, som efter politiets opfattelse også deltog i det brutale overfald, stadig er på fri fod.

 

 

Rettens tre dommere var enige om at erklære tre af de fire skyldige i overfaldet, medens den fjerde, en 18-årig mand, gik fri.

 

 

Selve fastsættelsen af straffen vil først blive offentliggjort den 22. juli.

 

 

Har to betingede udvisningsdomme

Ifølge Ekstra Bladet har den 18-årige, der slap for at blive kendt skyldig, to betingede udvisningsdomme bag sig.

 

 

Men det fik ingen konsekvenser på trods af, at han under retsmødet den 29. maj sammen med de fire andre ifølge Ekstra Bladet blev kendt skyldig i en helt anden sag om blandt andet en række tilfælde af indbrud, tyverier og hærværk.

Læs også
Minister har fået nok: Mandlige migranter skal kunne smides ud af landet, hvis de gentagne gange krænker kvinder

 

 

Den første betingede udvisningsdom fik den nu 18-årige i 2013 for røveri og indbrud.

 

 

Da han i august sidste år atter stod i retten for en række kriminelle forhold udløste det ikke som forventet en udvisning, men blot en ny betinget udvisningsdom.

 

 

Den 18-årige har åbenbart helt korrekt vurderet, at udvisningsdommene ikke er det papir værd, de er skrevet på, for han fortsatte ufortrødent som nævnt sin kriminelle løbebane og kan nu se frem til en ny fængselsstraf.

 

 

Uden at blive udvist. Vel at mærke.

Læs også
Lars Løkke holdt møde med Marokkos udenrigsminister om Mansour, der er dømt til udvisning – her er det svar, han fik

 

 

Regeringen har haft snart fire år til at sikre, at udvisningsdomme ikke blot er ord på et stykke papir, men regulære udvisninger. Men det skal være slut nu, lyder det nu på grund af valgkampen. Udvisningsdomme skal effektueres straks, fastslår man nu pludselig i regeringslejren.

 

 

Blev banket i ansigtet med en kædelås

Der er nu stor spænding om, hvordan retten vil vurdere det brutale overfald

 

 

Da Nanna den 28. april afgav forklaring i Købernhavns Byret kunne hun ikke klare, at de fire tiltalte var til stede, og hvor de i øvrigt sad og morede sig.

 

 

Læs også
Asylansøger slog sig 8-årige datter med kæp – retten lægger fløjlshandsken og dømmer ham til udvisning

De blev ført ind i et andet lokale, hvor de via højtalere kunne høre Nanna forklare, hvordan hendes kæreste Mads var blevet banket i hovedet med en flaske, der splintrede, og hvordan han blev omringet af dem.

 

 

“De står i en rundkreds og begynder at slå. Mads står i midten. Jeg ser en kæde, en cyjekkås oppe i luften. De bliver ved med at sparke og slå ham, jeg står ude ved siden og skriger,” forklarede Nanna ifølge TV2.

 

 

Tilsidst greb hun ind for at redde sin kæreste, der nu var faldet om på jorden, hvor han forsøgte at byskytte sig ansigt samtidig med, at fortsatte med at sparke og slå ham.

 

 

“Jeg vil have fat i Mads, i hans jakke og trække ham ud, men så er der én, der får fat i min krave og smider mig ned på jorden. Så mærker jeg slag med kæden. Jeg kan mærke, jeg er ved at besvime, hver gang han slår mig,” fortalte Nanna blandt andet om den juleaften, der endte med at blive en rædselsnat for hende og hendes kæreste.

 

 

Læs også
Svensk ’venligbo’ græd foran medierne, da afghaner skulle udvises – nu afsløres manden som en led tyran

Strafudmålingen for de tre dømte vil som nævnt blive offentliggjort den 22. juli. Indtil da kan Nanna og Mads fortsat risikere at løbe ind i dem på gaden, da de er løsladt til senere afsoning.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…