Virksomheder vil betale en høj pris for en god beliggenhed

Foto: cwobel-ejendomme.dk

Erhvervslivet er villige til at betale 30-40 procent højere husleje, hvis en metro- eller letbanestation er nabo. Det er en af konklusionerne i ny rapport om erhvervslivets placering.

 

Ny undersøgelse

Det er ikke kun, når der handles lejligheder, villaer og parcelhuse, at infrastruktur og faciliteter har stor betydning for prisen.

 

Et nyt studie af erhvervslivets placering viser, at stationer, grønne områder og cafeer er udslagsgivende for, om virksomhederne vil betale mere i husleje. Større virksomheder vil for eksempel gerne ligge i nærheden af en station, og de er villige til at betale 30 til 40 procent mere for lejemålet, hvis der etableres en ny station.

 

– I flere byer er der gang i store byudviklingsprojekter. Det er vigtigt, at der bliver taget højde for virksomhedernes efterspørgsel i den forbindelse. Rapporten understreger, at det betaler sig at investere i kollektiv transport og grønne områder. Det kan jeg kun være glad for, for det skaber bedre byer for alle, siger miljøminister Kirsten Brosbøl.

 

– Regeringen er helt opmærksom på, at flere stationsnære arbejdspladser er en del af nøglen til vækst og udvikling i de store byer. Derfor har vi i finansloven netop sat penge af til, at Aalborg kan få en ny letbane. Tidligere på året lykkedes det at bringe byggeriet af Cityringen i København og letbanen i Aarhus tilbage på sporet og at beslutte en helt ny metro til Sydhavnen, siger transportminister Magnus Heunicke.

 

17.000 erhvervslejemål i og omkring Aarhus og København er blevet analyseret i projektet ’ Gevinster ved investeringer i byliv og bykvalitet’ mellem Miljøministeriet, 14 kommuner, Region Hovedstaden, Københavns Universitet, By & Havn og Kildebjerg Ry A/S.

Grønne områder giver gevinst

Adgangen til grønne arealer, cafeer, motorveje, placering i forhold til vejkryds og havneområder er nogle af de ting, der er blevet analyseret i forhold til villigheden til at betale en højere husleje.

 

– De forskellige typer virksomheder efterspørger mange af de samme ting, men i større og mindre grad. Hvis man tager rapporten i hånden kan det understøtte god planlægning og dialog med erhvervslivet om fremtidens byområder, og kommunerne kan prioritere de faciliteter, virksomhederne efterspørger. Det er kort sagt et væsentligt input til god planlægning, siger Kirsten Brosbøl, som er ansvarlig minister for planloven.

 

Tidligere er 60.000 bolighandler blevet analyseret, og i dag bliver resultaterne om de mange erhvervslejemål præsenteret.

 

Læs hele rapporten

 

Læs også
Erhvervsskoleelevernes faglige niveau er ikke fulgt med virksomhedernes krav

http://naturstyrelsen.dk/nyheder/2014/nov/virksomheder-vil-betale-dyrt-for-ideel-placering/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…