Video: Turisterne frygter, at aggressive asylansøgere vil tvinge sig adgang til deres bus

En bus med turister holder i i en bilkø den nordfranske by Calais for at komme med en færge til Storbritannien. Foran dem holder en stor lastbil.

 

Pludselig kommer en stor gruppe asylansøgere strømmende. De forsøger med al magt at komme op i lastbilen for at komme illegalt til Storbritannien. Det lykkes for nogle stykker. Ander forsøger at brække noget af siderne for at komme til at gemme sig i den holdende lastbil.

 

Det hele bliver filmet af Jenny Adams fra New Zeeland.

 

Asylansøgerne nærmer sig også bussen. Guiden forsøger at berolige turisterne, som er bange for, at asylansøgerne vil trænge id i bussen.

 

“Lad være med at gå i panik. Vi har låst dørene. Gør hvad I kan for ikke at gå i panik”, siger han.

 

“Det er stærke sager”, siger en anden og efterlyser politiet. Men der er ingen betjente.

 

Byens borgmester er vred på briterne. Hun mener, de gør alt for lidt for at bremse tilstrømningen. De britiske sociale ydelser er alt for høje og virker som en magnet.

 

Det gør ud over Frankrig og især byen Calais, hvor der lige nu er 2500 asylansøgere fra især afrikanske lande og Syrien.

 

De er desperat opsat på at komme til Storbritannien. Og Jenny Adams er sikker på, at de var trængt ind i bussen, hvis de havde kunnet gøre det.

 

Det skriver hun på sin blog.

 

Læs også
Video: Hunden vil sidde ned, så hvorfor ikke sætte sig på en dejlig blød baby …

Hun beskriver, hvordan flere af dem kravlede hen over blandt andet en enlig kvindes bil.

 

Heldigvis var bussen og bagagerummene forsvarligt låst. De opdagede heller ikke, at de kunne have åbnet dørene med den særlige døråbner, som sidder udvendig til brug for nødsituationer.

 

Til sidst dukkede politiet op og asylansøgerne forsvandt. Men de kommer igen. Og deres antal vokser hele tiden.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…