Han skulle hjem til datterens fødselsdag, men havde ikke penge til en flybillet – så sendte han sig selv som fragtgods

MailOnline

Den 22-årige australier Reg Spiers opholdt sig i London, men ville hjem til Australien for at fejre sin datters fødselsdag. Problemet var bare, at han ikke havde penge til flybilletten.

 

Han drøftede problemet med sin britiske ven John McSorley – de var begge spydkastere i mesterklassen. Det endte med, at de kom op med en fuldkommen vanvittig idé:

 

Spiers skulle sendes som luftfragt i en trækasse fra London til Perth i Australien! ”Betales ved modtagelsen”, skulle man skrive i papirerne, så det ikke ville koste en rød reje at sende kassen.

 

Spiers’ utrolige rejse, der foregik i 1964, og hans vilde liv i det hele taget er beskrevet i en ny roman: ”Out of the Box”. Den er skrevet John McSorleys kone og søn, Julie McSorley og Marcus McSorley. Marcus McSorley er fortælleren i videoen her.

 

En rejse på 63 timer

John byggede en fragtkasse, hvor der var remme og et bælte indvendig, så Reg kunne spænde sig fast, når kassen skulle transporteres. De skrev ”plasticmateriale” på kassen.

 

I ugen op til rejsen spiste Reg næsten ikke for at få sine kropsfunktioner ned på så lavt blus som muligt. På rejsen medbragte han en flaske frugtjuice, to dåser spaghetti, en pakke kiks, en chokoladestang og en pakke tyggegummi med frugtsmag.

 

På dagen læssede John McSorley sammen med et par venner kassen med Reg Spiers op på en varevogn og kørte ud til lufthavnen i Heathrow, hvor kassen blev indleveret.

 

Forude lå en rejse på næsten21000 km, der skulle vare 63 timer. Det var lidt af et mirakel, at Reg Spiers overlevede den.

 

Fra tåge til dræbende hede

Rejsen begyndte meget uheldigt. Der faldt tæt tåge over Heathrow, så Reg Spiers’ fly lettede først med 28 timers forsinkelse!

 

Læs også
Tre guldkorn om at rejse på budget

Via Paris gik turen til Bombay i Indien, hvor han ankom cirka 37 timer efter, at hans kasse var blevet indleveret i Heathrow. I Bombay var det ved at gå helt galt for ham.

 

De indiske lufthavnsarbejdere fik placeret kassen omvendt, så han hang med hovedet nedad. Så gik de ellers til frokost og lavede andre ting.

 

Det lykkedes ham dog at komme fri af remmene og sætte sig op, men nu kom det næste alvorlige problem: Kassen stod ude under åben himmel, og solen bankede ned. Kassen blev til en sauna, og han måtte smide alt tøjet.

 

Han var tæt på at blive fuldstændig dehydreret og overvejede kraftigt at give sig til kende. Men inden han nåede at gøre alvor af det, kom de og hentede kassen og anbragte den i flyet til Perth i Australien.

 

Her blev kassen læsset af i et fragtskur, og han udnyttede et øjeblik, hvor arbejderne holdt rygepause, til at slippe ud. Han sneg sig hen til lufthavnsterminalen og blandede sig med andre passagerer. Han havde sit pas med, så han slap igennem.

 

Derefter rejste han på tommelfingeren og med tog (billetten betalt af en præst) til sit hjem.

 

Læs også
Landegrænser for bankoverførsler udtværes af ny teknologi

Gik verden rundt

Indtil da havde ingen opdaget Reg Spiers vanvittige rejse. Men pludselig eksploderede sagen i medierne.

 

Spiers glemte nemlig at give John McSorley i London besked om, at han var nået frem i god behold. En urolig McSorley bad derfor en journalist, han kendte, om hjælp til at lede efter ham. Journalisten kontaktede en kollega i Australien, og herfra gik historien verden rundt.

 

Reg Spiers blev så berømt, at det flyselskab, som han havde ladet sig transportere med, måtte opgive at afkræve ham penge for rejsen.

 

Kriminel karriere

Efter rejsen som fragtgods fortsatte Spiers med at leve et liv langt ud over det sædvanlige. Også når det gælder mere skumle aktiviteter.

 

På et tidspunkt levede han med tre forskellige identiteter og var efterlyst i tre forskellige lande. Han bedrev narkosmugleri og blev dødsdømt for det i Sri Lanka, men benådet. Han og hans ny veninde sad i fængsel i Indien, men flygtede, da de var ude mod kaution.

 

Læs også
Flypassager bestilte vegetarmad – og blev dybt overrasket

”De havde meget af en Bonnie og Clyde livsstil,” siger Marcus McSorley, der er medforfatter til bogen om Spiers og optræder på videoen her.

 

Men for eftertiden er Reg Spiers frem for alt manden, der tilbragte 63 timer i en trækasse som luftfragt fra den ene ende af verden til den anden. Fordi han ikke havde råd til en flybillet.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…