Video: En ung mand begår væbnet røveri, og så vil han flygte ud af døren – men to pensionister har en helt anden mening om den sag …

To pensionister, den 78-årige Ron Smith og den 72-årige Robert Anderson, er blevet udråbt til helte. Ikke bare i deres hjemby Salford i Manchester-området, men over hele verden.

 

De kom i centrum for et større drama, der blev optaget på en overvågningsvideo – og den er blevet set 21 millioner gange på nettet!

 

De holder fast i håndtaget

Ron kommer gående på gaden og passerer en købmandsforretning. Pludselig opdager han, at der er et væbnet røveri i gang inde i forretningen.

 

En ung mand (19-årige Liam Redford) truer pigen, der ekspederer, med en kniv. Hun fylder butikkens kassebeholdning ned i hans taske, og så gør han klar til at løbe ud af døren.

 

Det opdager Ron. Lynhurtigt beslutter han sig for at holde fast i dørens håndtag udefra, så røveren ikke kan slippe ud.

 

Det er ret modigt. Situationen kunne være gået gruelig galt, men det lykkes i første omgang for Ron at blokere for røveren. Så kommer Robert forbi, og han kaster sig øjeblikkelig ind i kampen sammen med Ron. To virkelig seje typer.

 

Røveren i panik

På optagelserne inde fra butikken kan man se den unge røver stå og hive forgæves i dørhåndtaget. Så går der panik i ham. Han løber ud til bagdøren, men den er låst, og der er ingen nøgle.

 

Derefter løber han op i et soveværelse på første sal og springer ned fra et vindue.

 

Men i mellemtiden har der samlet sig en del mennesker foran butikken. Ekspedienten er også sluppet ud. Nogle bygningsarbejdere i forsamlingen står parate til at modtage røveren, da han springer ud ad vinduet, og så bliver han holdt fast.

 

Læs også
Video: Hunden vil sidde ned, så hvorfor ikke sætte sig på en dejlig blød baby …

Reaktioner fra hele verden

Overvågningsvideoen er blevet spredt som en steppebrand på nettet i de tre måneder, der er gået siden røveriet. De to har fået et hav af reaktioner fra hele verden.

 

”Jeg er målløs,” siger Ron. ”Folk fra Amerika og Skandinavien har kontaktet mig.”

 

”Folk siger, at vi er helte, men jeg håber da, at enhver ville have gjort det, jeg gjorde.”

 

Da røveren løb mod butikkens dør, så røveriet ud til at være vellykket. Men det var lige indtil han tog i dørhåndtaget og opdagede, at der stod en pensionist og så en til på den anden side – og de havde en helt anden mening om den sag.

 

(Daily Mirror, Daily Mail)      

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…