Video: Buschaufføren er helt opslugt af at sms’e – så han opdager ikke lastbilen …

Stadig flere bilulykker skyldes, at bilisten har været i gang med sin mobiltelefonen under kørslen. Der tales, sendes sms’er og læses beskeder, så blikket og opmærksomheden er trukket væk fra kørebanen. I den tid, man bruger til at skrive en kort sms, kan der nå at ske en frygtelig masse i trafikken.

 

Det er dog meget sjældent, at man kan se sammenhængen mellem mobiltelefon og bilulykke så direkte som på denne video. Det hele bliver optaget af bussens egne kameraer.

 

Bussen kommer kørende, og på et tidspunkt hiver chaufføren sin mobil frem og begynder at sende en sms (eller måske læser han en besked). Hans opmærksomhed er helt koncentreret om mobilen i ganske lang tid.

 

Når man ser videoen, kan man så på et tidspunkt lige fange en lastbil, der holder i bussens kørebane. Men den opdager chaufføren slet ikke. Og så ender det i et ordentligt brag.

 

Bussen bliver stærkt skadet. Men mirakuløst slipper chaufføren uskadt. Han gør ganske roligt klar til at forlade bussen med sin mobiltelefon i lommen. Det er ikke oplyst, om der sad passagerer i bussen, da ulykken skete.

 

Voldsomt er det. Til skræk og advarsel.

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…