Video: “Vi er ved at dø” råbte han, da han sammen med flere hundede andre afrikanere protesterede over, at de skal sove i telte

Uden for Milano i Norditalien ligger en stor teltlejr. De blå telte står på lange rækker. Det er et af de initiativer, som er blevet stable på benene i en rasende fart for at give de mange, som strømmer ind i landet, er sted at være.

 

Her bor især unge mænd fra afrikanske lande som for eksempel Ghana. Men de er ikke taknemmelige. Tværtimod er mange af dem meget utilfredse.

 

Indkvarteringen er for dårlig. De vil ikke bo i telte. Og det er helt uacceptabelt, at de skal bo otte i samme telt, mener nogle af dem.

 

 

 

Mandag brød utilfredsheden ud i lys lue. Flere hundrede af de mange unge mænd fra især Afrika demonstrerede i to timer på vejen mellem lejren og Milano. De krævede have bedre forhold.

 

“Not god” “not god” råbte de blandt andet, mens de holdt papskilte op med kritik af forholdene.

 

“Vi er ved at dø” sagde en ung mand fra Ghana direkte til kameraet i videoen med talesnoren fra iPhonen i ørene under den smarte strikhue.

 

Andre af de unge mænd skælder også voldsom ud på engelsk og fransk.

 

Asylansøgerne mente også, at det går for langsomt med at få deres sag behandlet. De vil have arbejdstilladelse, opholdstilladelse og papirer, så de kan rejse videre til andre europæiske lande.

Læs også
Video: Hunden vil sidde ned, så hvorfor ikke sætte sig på en dejlig blød baby …

 

“Documents”, documents” råbte de og holdt papskilte med slagord frem.

 

Efterhånden var der mange politibetjente til stedet.

 

I løbet af 2015 er der ankommet 108.000 asylansøgere til Italien. Det har været en næsten uoverstigelig opgave at få dem indkvarteret og registreret.

 

I dette link kan man se en lang optagelse af protesten, mens der er en kort udgave i videoen nedenunder:

 

http://www.thelocal.it/20150824/italys-asylum-seekers-protest-over-living-conditions

 

Læs også
Video: Hvalpen skal møde sin far for første gang – og så kommer overraskelsen

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…