‘Vindmølleeventyret’: Vi er til grin for vores egne penge

Det er til at grine af, at brugen af kul til produktion af el aldrig har været højere end i dag. Hvis altså ikke lige det var for, at vi danske elforbrugere bliver malket for milliarder af kroner hver år – til netop at fremme vindmøller på bekostning af kul.

 

Selvfede danske politikere rapper helt ved siden af om det danske vindmølleeventyr. Hvis bare alle gør som vi danskere vil det gå verden meget bedre, lyder det. Og det gør de så – stiller vindmøller op med alskens støtte og skattefradrag.

 

De gør det all over the world. Og hvad er resultatet? Rekord i brugen af kul til at producere strøm med! De grønne teknologier kan ikke konkurrere med kullene. Så kan man udbrede dem med så meget støtte man vil. Lige lidt hjælper det.

 

Kære politiker – Lad være med at bruge vores milliarder på at støtte opstilling af forældet vindmølleteknologi. Brug dem i stedet på forskning og udvikling, der skal gøre grøn energi billig og konkurrencedygtig. Og frem for alt i stand til at levere, når det ikke blæser og solen ikke skinner.

 

Før det sker slipper verden ikke af med kul som vigtigste kilde til el. Og før det sker, er dine og mine årlige støttemilliarder spildt. Vi er til grin for vores egne penge.

 

Lars Klottrup, Rønde

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…