Thorning i modvind: Gruppefæller raser over særbehandlig til Christiania

Foto: Henrik Ræder Clausen

Regeringspartierne vil sammen med SF og Enhedslisten give et ekstraordinært 100 procents statsgaranteret lån til Christiania. Det sker, fordi man åbenbart har svært ved at få et lån fra realkreditinstitutterne.

 

Det har udløst et sandt oprør blandt Socialdemokraterne, fordi der er mange borgere, der står i samme situation – især i yderområderne kan det være svært at få lån.

 

Efter finanskrisen har mange ikke de samme muligheder for at låne penge, som de havde før. Bor man i et yderområde, kan det være ganske vanskeligt at komme til at låne penge – og her får man ingen hjælp fra staten.

 

Nogle af de folketingsmedlemmer, der er valgt udenfor København raser over forskelsbehandlingen. De vil tage sagen om på Folketingsgruppens møde i dag.

 

Jan Johannesen kalder det “Københavneri”. (Politiken)

 

Orla Hav, der er valgt i Nordjylland tager også kraftigt afstand og kalder der forskelsbehandling.

 

Venstre er imod

Derfor er det ret mærkværdigt, at regeringen nu lægger op til at give Christiania – fristaden midt i København, som allerede har særstatus på alle mulige områder – positiv særbehandling.

 

Hvem trænger mest til hjælp: Den såkaldte fristad Christiania eller danskerne på landet og i yderområderne? For os i Venstre er det ikke et svært spørgsmål. Vi synes absolut ikke, at der er nogen grund til at hjælpe Christiania mere, end vi hjælper alle mulige andre.

 

Den forskelsbehandling er helt urimelig. Christianitterne har i forvejen fået lov til at købe Christiania for en slik af staten under meget lukrative vilkår – og det er ikke fair, at regeringen lader yderligere gaver regne ned over Christiania, siger Venstres retspolitiske ordfører, Karsten Lauritzen. Han fortsætter:

 

Vi har naturligvis ikke noget imod, at mennesker ønsker at leve et alternativt liv på Christiania. Men det skal være inden for lovens rammer og inden for indgåede aftaler. Derfor står vi ved aftalen om lovliggørelsen af Christiania, som vi i sin tid indgik med bl.a. Socialdemokraterne og De Radikale.

Læs også
Lars Løkke tegner et misvisende billede af, hvor meget vælgerne bakker hans forslag om en SV-regering op

 

Men den form for særbehandling kan vi ikke støtte. Det er ikke rimeligt over for resten af befolkningen.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…