Unge indvandrere med muslimsk baggrund siger, at de hader danskerne

Foto: Privat

Khaled Mustapha er pædagog og leder af Kokkedal Ungdomsklub i Nordsjælland. Han er stærkt bekymret for det had til danskerne, som han møder blandt unge indvandrere i området.

 

Det fremgår af et interview, som Politiken bragte med ham lørdag. ”De unges had til Danmark stortrives,” siger han.

 

”Vi venter stadig på gennembruddet, der grundlæggende gør op med det parallelsamfund, der findes herude. Indtil det sker, vil indvandrerbander og radikale religiøse miljøer fortsat kapre medlemmer blandt de unge mænd.”

 

Mange af de unge muslimer klarer sig ifølge Mustapha elendigt i det danske samfund. Så elendigt, at en del fædre hellere vil sende dem på genopdragelse i for eksempel Libanon.

 

”De ser deres sønner være håbløst bagud i skolen, hvis de overhovedet kommer der, mange er smidt ud af fodboldklubben, fordi de ikke kunne indordne sig, og flere ender i bander, hvor deres destruktive adfærd bliver anerkendt. Her hænger de ud på gadehjørnerne, ryger hash, går med kniv og skydevåben og udviser truende adfærd.”

 

”De kan jo ikke engang sidde på altanen med et dansk flag på bordet”

Khaled Mustapha mener, at den eneste chance for en bedre udvikling er, at de dårligt integrerede indvandrere bliver blandet op med danskere og i det hele taget ressourcestærke personer.

 

Men han må samtidig medgive, at det ikke er attraktivt for danskere at flytte til disse områder:

 

”Etniske danskere føler sig utrygge herude, og det forstår jeg godt. De kan jo ikke engang sætte sig ud på altanen og spise en flæskestegsmad eller sætte et dansk flag på bordet uden at risikere at blive antastet.”

 

Helt urealistisk

Som man kan se, taler Mustapha meget rent ud af posen om, hvor store problemerne er. Fuld respekt for det. Men når han skal foreslå en løsning, havner han i det helt urealistiske.

 

Læs også
Syrer dræber mand med sværd på åben gade – Tyskland i chok over drabsbølge med indvandrere som gerningsmænd

Han forestiller sig en statslig bank, der kan give særligt favorable lån til de udsatte familier, så de kan købe sig et billigt hus i et velfungerende kvarter.

 

Men man løser absolut ikke problemerne ved at lade en statslig bank give indvandrere bedre vilkår end danskere for at købe et hus. Det vil den danske befolkning aldrig acceptere. Spørgsmålet er også, hvor meget det ville hjælpe.

 

Problemets kerne

Problemets kerne er, at en hovedløs og uansvarlig indvandringspolitik har bragt mange mennesker til Danmark, som har meget dårlige forudsætninger for at fungere i det danske samfund.

 

Ydermere har alt for mange af dem slet ikke haft noget ønske om at blive integreret – ved at lære godt dansk, ved at omgås danskere, ved at tilegne sig danske normer og værdier, ved at bakke deres børns skolegang op. Sådan som andre indvandrere har gjort.

 

Det har skabt de parallelsamfund af specielt muslimske indvandrere, som Khaled Mustapha så nøgternt beskriver.

 

Mere fjendtlige overfor vestlige værdier

Læs også
Chok i Holland: Mange politifolk med indvandrerbaggrund er stærkt involveret i kriminel aktivitet

Der er brug for en anden holdning blandt mange muslimer til det danske samfunds frihed, demokrati og ligestilling. Men i de senere år ser det ud til, at unge muslimer tværtimod er blevet mere fjendtlige overfor vestlige holdninger og værdier.

 

Man kommer ingen vegne uden at begrænse denne indvandring betragteligt. For ellers vil parallelsamfundene blot brede sig endnu mere og gå i retning af større distance til det omgivende danske samfund.

 

Hadet til danskerne, som Khaled Mustapha beskriver, vil få yderligere vind i sejlene.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…