Underjordisk overnatning på 5 fantastiske hulehoteller

Foto: Sala Silvergruva/Pappilabild

Savner du fred og ro, så tjek ind på et hotel, hvor værelserne er placeret i de mest stille omgivelser, du kan tænke dig: I en underjorddisk hule eller bjerggrotte.

 

Hotelsøgesiden www.trivago.dk har samlet en oversigt med 5 underjorddiske hoteller, hvor du kan udleve dine huleboerdrømme til det fuldeste!

 

Bo for eksempel i en gammel mineudgravning under Australiens ørken eller overnat i en tidligere militærbunker i en schweizisk klippevæg. Læs med her og bliv inspireret til at holde din næste ferie et sted lidt ud over det sædvanlige.

 

Desert Cave Hotel (Coober Pedy, Australia)

Se også Hotel og Bar.

 

Desert Cave Hotel er bygget i en tidligere opalmine, som ligger i den Australske by Cooper Pedy. Området består af tørt ørkenlandskab, og mange af de lokale bor under jorden, hvor der er et naturligt køligt klima sammenlignet med jordoverfladens bagende varme.

 

Nyd en lækker middag i rolige omgivelser og tag en drink i verdens eneste underjordiske bar og kasino. Hop på en guidet tur igennem grotterne for at se, hvordan de lokale bor og besøg den imponerende underjordiske kirke.

 

La Claustra (Airolo, Schweitz)

Se også GangVærelseRestaurant og Grotte.

 

På La Claustra har gæster mulighed for at bo i en gammel militærbunker, der nu er indrettet som et stilfuldt hotel. Hotellet er placeret i Gotthard Massif bjerget, 16 km fra den schweiziske by Airolo.

 

Læs også
Tjek udløbsdatoen på dit EU-sygesikringskort inden sommerferien

Selvom et hotelophold i en militærbunker kan lyde som en primitiv affære, så er der ikke mangel på moderne bekvemmeligheder. Gæsterne har adgang til WiFi, sauna, restaurant og udendørs swimmingpool.

 

Gamirasu Cave (Cappadocia, Tyrkiet)

Se også Hotel, Værelse, Restaurant og Suite.

 

Gamirasu Cave hotel i Cappadocia består af 35 grotteværelser, som er bygget inde i et bjerg. Fra hotellets pool har du en fantastisk udsigt over dalen og de naturskønne omgivelser.

 

Deltag i madlavningskurser, yogaundervisning eller hjælp til med at høste og tørre abrikoser eller andre afgrøder. Du kan også give dig i kast med at producere lokal vin og bage brød i stenovn. Hotellet arrangerer desuden ture i varmluftsballon – en oplevelse man ikke bør gå glip af.

 

Sala Silvergruva Hostel (Sala, Sverige)

Læs også
Gribskov Kommune kaldes Nordsjællands perle – få en guide her

Se også MiddagGrottesuiteGrotte og Grottesø.

 

Du behøver ikke tage længere væk end til Sverige for at opleve en nat under jorden. 120 km uden for Stockholm finder du hotel Sala Silvergruva, hvor du kan indlogere dig i en underjordisk hule.

 

Hotellets mine-suite ligger hele 155 meter under jordoverfladen og udgør således verdens dybeste hotelværelse. Din smartphone har ikke signal her, men fortvivl ikke: Værelset er udstyret med en intercom-radio, så du kan kommunikere med overfladen.

 

Les Hautes Roches (Rochecorbon, Frankrig)

Se også HotelUdsigtTerrasse og Bjergside.

 

Les Hautes Roches blev tidligere brugt som et kloster med munkenes sovekamre placeret inde i en bjergside. Hotellet åbnede i 1991 efter en udbygning og renovation af munkeværelserne.

 

Læs også
Gode råd til de mange, der skal med fly til udlandet – her er de populærer rejsemål

Oplev det naturskønne område i Loire-dalen, som er på UNESCOs verdensarvsliste. Udover at udforske bjerge og grotter i området kan man spille golf og ro i kano på floden. Tag også på besøg hos de lokale vingårde og smage deres produktion.

 

Om trivago

www.trivago.dk giver rejsende mulighed for at sammenligne hotelpriser, så man nemt kan finde sit ideelle hotel til den bedste pris. Hver måned hjælper trivago over 80 millioner brugere med at sammenligne priser fra mere end 250 hotelbookingsider. I gennemsnit sparer rejsende 36 % per booking ved at benytte trivago. Over 900.000 hoteller og 140 millioner hotelanmeldelser fra hele verden er inkluderet i søgningerne på trivago.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…