Kan jeg arbejde til jeg er 65 år uden at det koster mig penge?

Colourbox

Den Korte Avis besvarer somme tider spørgsmål af juridiske eller arbejdsretlig karakter for læserne, så jeg forsøger at sende et spørgsmål, jeg ikke har kunnet finde et entydigt svar på andetsteds.

 

Jeg er sygeplejerske, 62 år. Arbejder 32 timer pr. uge. Jeg påtænker at vedblive med at arbejde til jeg fylder 65.

 

Spørgsmål: Kan jeg fortsætte med ovennævnte timeantal til det 65. år, og stadig optjene skattefri bonus, eller kræver udbetalingen af denne, at jeg arbejder på fuld tid (37 timer pr. uge) i mit resterende arbejdsliv?

 

Svar:

Tak for dit spørgsmål.

Det er ikke et krav, at du arbejder på fuld tid, for at få ret til den skattefri bonus. Da du er født før 1. januar 1956, er det et krav, at du venter mindst to år, fra du har fået dit efterlønsbevis, og til du går på efterløn.

 

Du skal desuden i perioden have haft mindst 3.120 arbejdstimer (hvis du er fuldtidsforsikret) eller 2.496 timer (hvis du er deltidsforsikret).

 

Opfylder du disse betingelser, så vil du fra den dato, hvor du har arbejdet ovennævnte antal timer, siden du fik dit efterlønsbevis, optjene skattefri bonus.

 

Er du fuldtidsforsikret, vil det tage dig 97,5 uger på 32 timer, før du begynder at optjene bonus. Er du deltidsforsikret vil det tage dig 78 uger svarende til 1½ år.

 

Fra det tidspunkt vil du få en bonus på 12.901 kr. (fuldtidsforsikret) eller 8.596 kr. (deltidsforsikret) for hver gang du har arbejdet 481 timer, hvilket i dit tilfælde vil sige for hver 15 uger.

 

Du kan max få bonus 12 gange, hvilket i dit tilfælde vil sige i ca. 3½ år.

 

Læs også
IT-brevkasse: Hvilke forholdsregler bør jeg tage, før jeg lader min 13 årige datter oprette en profil på Facebook?

Bonussen udbetales, når du når folkepensionsalderen. Du skal selv huske at søge om, at få bonussen udbetalt.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…