Jeg har købt en brugt bil – og nu viser det sig, at der er gæld i bilen – hvad gør jeg?

Colourbox

Jeg købte i starten af december en brugt bil hos en bilforhandler. Jeg var opmærksom på at der var gæld i bilen, da jeg købte den, men han overbeviste mig om, at det var en formalitet at få det fjernet, så jeg købte bilen og han fik min gamle i bytte, som der i øvrigt også var pant i (er fjernet for længe siden).

 

Jeg har nu, uden held, utallige gange bedt ham få fjernet den pant (103.000,-) som Nordea Finans har på bilen, ellers har jeg foreslået, at han tager bilen tilbage. Han har solgt min byttebil.

 

Jeg fik at vide at det ville blive i orden d. 21/1, men det skete ikke, så fik jeg i forgårs at vide at det ville blive ordnet i går kl. 17.00, det skete heller ikke og han svarede aldrig på min mail om hvorfor ikke.

 

Jeg har også bedt om at få en bekræftelse fra Nordea på, at det er ved at blive ordnet og at det er dem der har lang ekspeditionstid, det kan jeg heller ikke få.

 

Advokat (L) Søren Vasegaard Andreasen, besvarer spørgsmål om lov og ret. Har du et spørgsmål, du ønsker besvaret, kan du sende det til [email protected]. Udvalgte spørgsmål vil i anonymiseret form blive besvaret her i avisen.

 

Og så kommer spørgsmålet, hvad kan og skal jeg gøre i denne situation? Håber du kan hjælpe, på forhånd tak.

 

 

Svar:

Når der er tinglyst gæld i en bil, så betyder det, at kreditor har sikkerhed for debitors betaling af sin gæld, og at kreditor kan sælge bilen, hvis ikke debitor betaler sin gæld.

 

Ved at købe bilen kommer du ikke til at hæfte for gælden, men du har risikoen for, at debitor rent faktisk betaler sin gæld til kreditor. Gør debitor ikke det, så kan kreditor hente bilen, også selv om du nu er ejer af den.

 

Når du køber en bil hos en bilforhandler, og der viser sig at være gæld i den, så er det en mangel ved bilen, hvis du ikke på forhånd er gjort bekendt med gælden.

 

Læs også
Skattemoral og den fortsatte skandale om SKAT

I dit tilfælde var du bekendt med gælden, men det var en del af aftalen, at bilforhandleren skulle få gælden fjernet.

 

Der foreligger derfor en mangel ved bilen, da gælden endnu ikke er fjernet. Sælger har i første omgang ret til at forsøge at udbedre manglen, men jeg forstår dig sådan, at det indtil videre ikke er sket.

 

Du har herefter overordnet to muligheder.

 

  1. Du kan hæve handlen, hvis ikke sælgeren får slettet gælden i bilen indenfor en kortere frist

 

  1. Du kan selv indfri gælden, og derefter kræve dine udgifter hertil dækket af bilforhandleren.

 

Du kan være ligeglad med årsagen til, at gælden endnu ikke er blevet slettet. Jeg vil foreslå, at du skriver til sælger og meddeler, at hvis ikke gælden er slettet indenfor 2 uger, så vil du hæve handlen og kræve købesummen tilbagebetalt.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…