Udviste kriminelle vender tilbage til Danmark – kravet om grænsekontrol vokser

Foto: Privat

Danmark udviser hvert år omkring 1000 kriminelle til andre EU-lande.

 

Men en stor del af dem vender tilbage til Danmark. Det afslørede TV2 i en udsendelse onsdag aften.

 

Omkring halvdelen af de kriminelle blæser på, at de ved dom er blevet udvist. De vender bare tilbage og rejse helt uhindret over grænsen ind i Danmark. Ofte med det helt bevidst formål at begå ny kriminalitet. Det oplyser Rigspolitiet til TV 2 Dokumentar.

 

I 2011 blev 368 personer anmeldt for at bryde deres indrejseforbud, mens tallet var steget til 435 personer i 2013. Dertil kommer alle dem, der ikke blev afslørede.

 

Og stigningen ser ud til at fortsættte:

 

De seneste kvartalstal, som blev offentliggjort onsdag, viser, at stigningen er fortsat i 2014, hvor mindst 476 personer er blevet anmeldt for at have overtrådt deres indrejseforbud. Det skriver TV2.dk.

 

En del af dem, der vender tilbage begår ny kriminalitet. Politiet kalder dem en slags omrejsende kriminelle. Nogle forsøger at leve illegalt i Danmark. andre deltager i organiseret kriminalitet og forsvinder hurtigt igen ud af landet – men kan dog vende tilbage igen.

 

“Vi kan konstatere, at op imod halvdelen af de berigelseskriminelle, der bliver idømt indrejseforbud, vender tilbage og begår ny kriminalitet inden for et år,” siger vicepolitiinspektør Tormod Christensen fra Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter (NEC) til TV 2 Dokumentar.

Men det er langt fra alle dem, der vender tilbage, som bliver pågrebet. Det såkaldte mørketal formodes at være højt.

“Der er ingen tvivl om, at der også ligger et mørketal her. Der er utvivlsomt flere, der har indrejseforbud, som rejser til Danmark – enten for at opholde sig, eller for at begå ny kriminalitet”, siger vicepolitiinspektør Tormod Christensen.

 

Mange af dem, der vender tilbage, er fra Østeuropa – især fra Rumænien. Men en betydelig del kommer også fra et afrikansk land.

 

Mere grænsekontrol

Læs også
Langt over to hundrede menneskesmuglere er fængslet på grund af grænsekontrol – men Radikale kaldet det symbolpolitik

I dag forbyder Schengen-aftalen de enkelte medlemslande at lave systematisk grænsekontrol på grænsen. Det skal laves om mener flere partier.

 

Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti har flere gange krævet øget grænsekontrol. Og det gentog Peter Skaarup her til morgen på TV2 news.

 

Men samtidig tilsluttede Pernille Skipper sig kravet. Hun kaldte det “intelligent grænsekontrol”. Men det var et klart krav om et opgør med Schengens forbud mod systematisk grænsekontrol.

 

“Der skal være mulighed for at kontrollere dem, der rejser ind i landet. At tjekke indrejse er nødvendigt for at forhindre folk i ulovligt at rejse ind i landet. Men det er ikke tilladt i dag”, sagde Pernille Skipper til TV2 news onsdag morgen.

 

Det vil også gøre indsatsen mod menneskehandel og narkosmugling mere effektiv sagde hun.

 

Søren Papa fra de konservative ville ikke være med til at skærpe grænsekontrollen. Han mente det er effektivt at hæve straffe for ulovlig indrejse.

 

Læs også
Omvendt grænsekontrol: De kriminelle fik et chok og politiet kunne gnide sig i hænderne over fangsten

http://nyhederne.tv2.dk/krimi/2015-01-22-udviste-kriminelle-vender-tilbage-til-danmark-inden-et-aar-0

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…