Den svenske regering kan ikke længere love asylansøgere et sted at bo – det kan få store konsekvenser for Danmark

Foto: Bwag / Wikimedia Commons

Desperation i Sverige og Tyskland over, at asylstrømmen er kommet helt ud af kontrol – det kan få alvorlige følger for Danmark

Den svenske regering hejser det hvide flag.

 

I mange år har man på grund af en helt uansvarlig politik taget imod et kolossalt antal flygtninge og indvandrere. Siden begyndelsen af september er tilstrømningen af asylansøgere gået helt amok på grund af folkevandringen til Europa.

 

Målt i forhold til befolkningstallet har intet EU-land taget imod så mange asylansøgere som Sverige.

 

Nu er landet ved at segne under presset. Helt kontant kan man ikke længere finde bygninger, der kan huse de mange asylansøgere, der bliver ved med at strømme ind.

 

Desperationen får nu regeringen til at tage et skridt, der er fuldstændig uhørt i en svensk sammenhæng.

 

Ingen boliger

Integrationsminister Morgan Johansson varsler, at asylansøgere selv kan blive nødt til at finde sig en bolig, hvis de vil søge asyl i Sverige. Myndighederne kan ikke finde flere boliger.

 

Denne melding tjener ikke kun til at forklare asylansøgerne, hvad de kan forvente. Den tjener også til at afskrække nye asylansøgere fra at slå sig ned i Sverige og i stedet søge til andre lande.

 

Morgan Johansson siger, at asylansøgerne må tage tilbage til Danmark eller Tyskland, hvor de kommer fra, hvis de ikke kan acceptere den nye linje omkring boliger.

 

Formentlig vil en del af asylansøgerne da også reagere ved at tage til Danmark søge asyl her.

 

Læs også
Advokat: Tragisk beretning om den syriske pige, Sali, afslører, hvordan muslimske tolke kan få en skræmmende magt

I det hele taget kan de kaotiske asylforhold i Sverige sende væsentligt flere asylansøgere til Danmark.

 

Grænsekontrol

Presset på os bliver endnu større, hvis svenskerne indfører grænsekontrol ved Øresund. Svenske politikere kredser en del om den tanke.

 

En grænsekontrol vil yderligere returnere en del asylansøgere til Danmark.

 

Kontrollen kan også betyde, at de ganske mange asylansøgere, der egentlig har Norge og Finland som mål, ryger tilbage til Danmark.

 

De er rejst op gennem Danmark og vil så rejse videre gennem Sverige til Norge eller Finland. Men hvis de svenske myndigheder stopper denne trafik, bliver de Danmarks problem.

 

Nogle af dem vil sikkert gerne tilbage til Tyskland. Men andre vil søge asyl i Danmark.

Læs også
Hvidvasker Sverige sin antisemitisme? – en beretning om, hvor galt det står til i Malmø

 

Sveriges desperate situation kan altså nu føre til en kraftigt øget tilstrømning til Danmark. I forvejen har vi på det seneste fået et stærkt stigende antal asylansøgere. Oktober satte ny rekord med 3.500 personer, der søgte asyl i Danmark.

 

Det rumler kraftigt i Tyskland

Samtidig vokser panikken i Tyskland, hvor tilstrømningen også er helt ude af kontrol.

 

Den tyske indenrigsminister Thomas de Maizière kom fredag med en stærkt opsigtsvækkende melding:

 

Han sagde, at man ville indskrænke rettighederne for de syrere, der alene flygter fra krigen og altså ikke er personligt forfulgte.

 

De skulle fremover kun have en midlertidig opholdstilladelse på et år uden ret til familiesammenføring. Tyskerne kalder det ”subsidiær beskyttelse”.

 

Læs også
Likvideringen af 31-årig kvindelig læge i Malmø: Hun fik det dræbende skud, da hun lå på jorden – en medgerningsmand er anholdt

Indenrigsministerens forslag ville føre til en mærkbar opbremsning i antallet af syriske asylansøgere i Tyskland. Det viste sig dog, at han ikke havde rygdækning i regeringen. Forslaget blev hurtigt skudt ned af Angela Merkels højre hånd, Peter Altmeier, der er udnævnt til ”flygtningekoordinator”.

 

Men udspillet fra de Maiziére viser, at det også rumler kraftigt i Tyskland. Mens kaos breder sig i landet, er Merkel og hendes bløde linje udsat for stadig heftigere kritik.

 

Udviklingen i Tyskland vil formentlig også føre til, at flere asylansøgere vil tage til Danmark i stedet.

 

Den danske regerings reaktion

Det er Sverige og Tyskland, der selv har lokket de mange asylansøgere til deres lande. Nu prøver de så at smide en del af byrden videre til blandt andet Danmark.  Den danske regering er nødt til at forholde sig til denne udvikling.

 

Integrationsminister Inger Støjberg har bebudet, at hun om nødvendigt er parat til yderligere stramninger i asylansøgernes vilkår.

 

Presset fra Sverige og Tyskland bør også føre til, at Danmark indfører en grænsekontrol, der rækker ud over de stikprøver, man nu foretager i busser, tog m.m.

Læs også
Sverige asyl-amok: Har alene i år uddelt langt over tredive tusinde statsborgerskaber og modtaget et hav af asylansøgere

 

Det er et meget følsomt tema i forhold til Schengen-reglerne om åbne grænser. Men Schengen-reglerne er reelt brudt sammen. Og Danmark er nu på vej til at blive ramt så kraftigt af asylstrømmen, at man skal have langt bedre styr på, hvem der kommer ind i landet.

 

Udviklingen løber meget stærkt i øjeblikket. Regeringen er nødt til at følge med.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…