Tysk politiformand kræver nu, at der bygges hegn ved grænsen for at bremse asylstrømmen

Formanden for Tysk Politiforbund, RainerWendt, har i den seneste tid sendt stærke advarsler om, at den voldsomme asyltilstrømning til Tyskland kan få uoverskuelige konsekvenser.

 

Han har blandt andet beskrevet, hvordan hans medlemmer konfronteres med omfattende voldelige overgreb, voldtægter og religiøse kampe i asylcentrene.

 

Nu kræver Wendt i avisen Welt am Sonntag, at der bygges et hegn ved Tysklands grænse til Østrig. Dermed smider han en bombe ind i den tyske debat.

 

Når politiformanden tager dette skridt, afspejler det, hvor bekymret og anspændt stemningen efterhånden er blevet i Tyskland.

 

Ministerpræsident Horst Seehofer (CSU) i delstaten Bayern, der er hårdest presset af asylstrømmen, har tidligere luftet, at det kan blive nødvendigt at lukke Bayerns grænse til Østrig.

 

”Vores indre orden er i fare”

Politiformanden Rainer Wendt mener ikke, at man kan få en seriøs grænsekontrol uden at bygge et hegn. Han har i hvert fald ret i, at situationen ved grænsen er kaotisk. Myndighederne har mistet overblikket over, hvem og hvor mange der kommer ind i landet, og hvor de drager hen.

 

Wendt håber, at et tysk hegn kan sætte en kædereaktion i gang: ”Hvis vi på denne måde lukker vores grænser, vil Østrig også lukke sin grænse til Slovenien. Netop denne effekt har vi brug for.” (Welt am Sonntag)

 

Han frygter for, hvordan situationen i Tyskland ellers kan udvikle sig: ”Vores indre orden er i fare. Vi står over for sociale uroligheder. Nu må nogen trække i nødbremsen – det kan kun være Angela Merkel.”

 

Partiets unge lægger luft til Merkel

Men Angela Merkel lever stadig i en helt anden verden. Fredag sagde hun i en tale til CDU’s ungdomsorganisation (Junge Union): ”Styring og orden på tingene må skabes i de lande, som flygtningene kommer fra.” Altså langsigtede reformer i deres hjemlande.

 

Læs også
Langt over to hundrede menneskesmuglere er fængslet på grund af grænsekontrol – men Radikale kaldet det symbolpolitik

Men Merkels budskaber vakte bestemt ikke gehør blandt hendes unge partifæller. De krævede håndfaste stramninger – herunder, at man simpelt fastsætter en kvote for, hvor mange asylansøgere Tyskland kan tage imod.

 

Merkels partifælle Manfred Weber, der er formand for den konservative gruppe i Europa-Parlamentet, er fremme med samme krav.

 

Ydmygelse i Tyrkiet

Politiformand Rainer Wendts opfordring til at bygge et hegn kom frem den samme dag, hvor Angela Merkel måtte foretage en ydmygende rejse til Tyrkiet for at drøfte en asylaftale mellem EU og Tyrkiet.

 

Merkels rejse var ifølge Welt am Sonntag et udtrykkeligt krav fra Tyrkiets præsident Erdogan for at lave en aftale med EU. Han skulle bruge Merkels besøg til at score points op til det tyrkiske parlamentsvalg om to uger.

 

Merkel bøjede sig og lod sig dermed indrullere islamisten Erdogans valgkamp. Det var ydmygende for hende, for Tyskland og for EU.

 

“Merkel kæmper for sin magt”

Læs også
 Det er politiets fornemste opgave at beskytte truede personer – ikke at lukke munden på dem

Imens fortsætter CDU’s vælgertilslutning med at dale. Tyskernes tillid til Merkel skrumper. Og hendes partifællers utilfredshed vokser.

 

Intet tyder på, at den rådvilde Merkel er i stand til at bremse den massive asylstrøm. Intet tyder heller på, at hun er i stand til at bremse den stadig mere massive kritik, som hun møder.

 

Som den store avis Bild skriver: ”Angela Merkel kæmper for sin magt.”

 

Imens kæmper formanden for Tysk Politiforbund, Rainer Wendt, for at få bygget et hegn ved grænsen.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…