TV2 demonstrerer sine fordomme mod de danskere, der vandt valget

Wikimedia

Folketingsvalget i tirsdags viste en usædvanlig skarp politisk opdeling mellem de forskellige dele af landet.

 

I provinsen var blå blok klart dominerende, mens der var rød dominans i de største byer – med København i spidsen.

 

Både TV-Avisen på DR og Nyhederne på TV2 havde lørdag fået den nærliggende idé at tegne et lille portræt af henholdsvis et udpræget blåt og et udpræget rødt område.

 

TV2 trak kontrasten hårdest op. Med det resultat, at man fik serveret et særdeles fordomsfyldt billede af det blå Danmark.

 

Fra Vedsted til Nørrebro

TV2 drog til Vedsted mellem Aabenraa og Haderslev, hvor man fejrede den årlige ”søfest” med hornmusik og ringriderpølser. Her var der tilsyneladende massiv opbakning til Dansk Folkeparti.

 

En mand kom med det humoristiske forslag at lave en grænsebom ved Storebælt, så Sjælland blev skilt ud fra resten af landet.

 

Som kontrast valgte TV2 Nørrebro i København, hvor Enhedslisten er det største parti. Her havde Dansk Folkepartis fremgang skabt chok. En yngre mand med knold i nakken fandt det skræmmende og ”også lidt pinligt egentlig”.

 

Man talte også med en yngre kvinde, som kaldte sig musiker og hed Kathusja Babikian.

 

Kathusja Babikians ”analyse”

Kathusja Babikian havde følgende spændende ”analyse” af, hvordan det kunne gå til, at vælgerne efter hendes mening stemte så dumt:

 

Læs også
Hvornår går borgerlige politikere i flæsket på de politiserende røde journalister?

”Vi ved jo alle sammen godt, at jo længere ud du kommer på landet, jo mindre tror jeg, at man går i dybden med tingene (…) Her i København går vi jo meget op i … altså, vi støder jo ind i hinanden hele tiden. Hvor man måske i Jylland og længere ude på landet, dér er jo langt til det hele, og jeg tror ikke, at man har de samme samtaler.”

 

Alt tyder på, at Kathusja Babikian mente dette gravalvorligt. Hun lød unægtelig, som om hun aldrig har været vest for Valby Bakke – hverken fysisk eller mentalt. De mest primitive forestillinger sprøjtede ud af alle porer.

 

En skolelærer på Nørrebro, som TV2 spurgte, medgav dog, at man måske havde lovlig ringe forståelse for, hvad der foregik i resten af landet.

 

I Esbjerg bor de på landet – siger TV2

TV2 trak modsætningerne hårdere op end DR. DR tegnede et lidt mere almindeligt billede af folk i hverdagen.

 

Dermed blev TV2’s billede af det politisk opdelte Danmark mere ekstremt, end virkeligheden er.

 

Men nok så alvorligt er det, at TV2 selv luftede en særdeles fordomsfyldt holdning til det blå Danmark.

Læs også
TV2 afslører politiskandale – men holder hånden over Mette Frederiksens rolle

 

Man talte om den politiske modsætning mellem ”de store byer” og ”landet”. ”Landet”? ”Landet”??

 

Det er jo fint at bo på landet. Og det er fint at fortælle, at folk, der bor på landet, de bor på landet.

 

Men at kalde hele provinsen for ”landet” er udtryk for fordomme, som hører et meget snævert miljø af storbymennesker til. Typer som Kathusja på Nørrebro og altså … journalisterne på TV2!

 

Ifølge TV2 bor man ”på landet”, hvis man bor i byer som Esbjerg, Sønderborg, Haderslev, Fredericia, Vejle, Herning, Hjørring, Nyborg, Slagelse og Holbæk. I alle disse byer i provinsen og langt de fleste andre var der blåt flertal.

 

Arm i arm med Kathusja

Man får en mistanke om, at der ligger et særligt sigte bag at kalde hele det blå Danmark for ”landet”. En antydning fra Journalistisk Venstreparti af, at de blå områder er sådan lidt mere tilbagestående – også politisk.

 

Læs også
TV2 gik over stregen i forhold til Dansk Folkeparti, men trækker nu tilsyneladende i land

Den primitive forestilling om ”landet” er særlig pinlig, fordi den kommer fra en TV-station, der blev lanceret som et alternativ til københavneriet i DR. Den skulle være det friske pust, der gav et bredere og mere folkeligt billede af livet i Danmark.

 

OK, det gør TV2’ regioner faktisk også.

 

Men på hovedkanalen er man nu nået dertil, hvor man går arm i arm med Kathusja fra Nørrebro.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…