TV2 bruger en meningsmåling til at give et groft misvisende billede af danskernes holdning til flygtninge

Fredag morgen lancerede TV2 med brask og bram en ny Megafon-måling om danskernes holdning til antallet af flygtninge.

 

Man gav historien den overskrift, at danskerne har fået en mere positiv holdning til flygtninge.

 

Denne udlægning er groft misvisende.

 

Målingen giver intet belæg for at konkludere, at danskerne er blevet mere positive over for at modtage flygtninge. Den giver heller intet belæg for, at danskerne ønsker at modtage flere flygtninge end tidligere.

 

Tallene

TV2 sammenligner den aktuelle måling med en Megafon-måling fra juni 2015.

 

I den gamle måling mente 44 procent af danskerne, at antallet af personer, der fik asyl i Danmark, var for højt. Dette tal er faldet til 34 procent.

 

TV2’s omtale af tallene er højst uklar. Men alt tyder på, at langt størsteparten af dette fald udgøres af folk, der nu siger, at antallet er passende.

 

Kun 20 procent mener, at Danmark skal tage imod endnu flere flygtninge.

 

Fra juni-målingen til oktober måned har der altså været en bevægelse fra det synspunkt, at antallet af asylansøgere er for højt, til det synspunkt, at antallet er passende.

 

Det udlægger TV2 rask væk sådan, at folk har ændret holdning til flygtninge. Men det siger målingen intet om. Og en anden udlægning er langt mere nærliggende.

Læs også
Hvornår går borgerlige politikere i flæsket på de politiserende røde journalister?

 

Et kæmpestort nej til at slække på den stramme politik

Målingen i juni var præget af valgkampen, hvor Thorning-regeringen var under hård beskydning, fordi antallet af asylansøgere steg.

 

Den aktuelle måling finder sted i en situation, hvor antallet af asylansøgere er faldet i forhold til sidste år.

 

Samtidig har den ny regering gennemført en række stramninger. Vælgerne ved selvfølgelig ikke nøje, hvilke stramninger, der er trådt i kraft, og hvilke der er på vej.

 

De har bare en klar oplevelse af, at der efter valget er strammet betydeligt i forhold til antallet af asylansøgere/flygtninge.

 

Så når de i dag siger, at antallet er passende, behøver det absolut ikke at have noget at gøre med, at de har skiftet holdning til flygtninge eller til stram asylpolitik.

 

Læs også
TV2 afslører politiskandale – men holder hånden over Mette Frederiksens rolle

Det er mere sandsynligt, at de bare anerkender, at der nu føres en strammere politik. Som bekendt en af de strammeste i Europa. Den finder de passende – hver tredje vælger mener faktisk stadig, at den er for svag.

 

Det mest opsigtsvækkende ved målingen går i virkeligheden i den modsatte retning af, hvad TV2 hævder:

 

Trods de massive forsøg fra TV2 og andre mediers side på at få danskerne til at tage imod langt flere flygtninge i den nuværende situation, siger de nej til dette. Et kæmpestort flertal afviser at slække på den stramme politik.

 

Øget pres på Danmark

Politiet er for nylig kommet med det skøn, at der i øjeblikket er omkring 100 mennesker om dagen, der søger asyl i Danmark.

 

Det kunne antyde, at den enorme tilstrømning til Europa nu begynder at slå mere igennem i Danmark. Hvis det fortsætter med 100 asylansøgere om dagen, så vil der være tale om over 30.000 på årsbasis – og det vil være en kraftig stigning i forhold til sidste år.

 

Skulle det gå sådan, bliver det interessant at se, hvordan befolkningen vil reagere på det.

Læs også
TV2 gik over stregen i forhold til Dansk Folkeparti, men trækker nu tilsyneladende i land

 

Lige så interessant bliver det at se, hvordan TV2 næste gang vil forsøge at omfortolke tallene.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…