Topmålt hykleri: ‘Eliten’ går varmt ind for åbne grænser, men når den selv holder møder, skal der være grænsekontrol

Colourbox
border post and the customs in the ferry terminal entrance

Så sker det igen. ‘Eliten’ skal mødes, og så bliver grænserne kontrollerede for at øge sikkerheden.

 

Det er ‘eliten’ selv, der har indført grænser uden kontrol, og hver dag bliver befolkningen tudet ørene fulde af, hvor godt det er. Det bliver også sagt, at åbne grænser er lige så sikre som grænser med kontrol.

 

Denne gang er det Frankrig, der vil beskytte ‘eliten’. Frankrig vil indfører grænsekontrol i forbindelse med klimatopmødet COP21, som holdes i Paris fra 30. november.

Det siger indenrigsminister Cazeneuve til franske medier: “Vi indfører kontrol af grænserne i en måned”.

 

Må lukke grænser midlertidigt

Det er stadigvæk muligt at indføre almindelig grænsekontrol i Schengen-landene, hvilket først og fremmest vil sige EU, uden at komme i konflikt med Schengen-reglerne.

 

Det er tilladt at lukke grænserne i særlige situationer som sportsarrangementer og politiske møder. Det gælder også, hvis der er begrundet frygt for den offentlige sikkerhed.

 

Og denne særregel skal altså bruges, når 80 af verdens ledere skal drøfte en klimaaftale.

 

Holland lukkede grænserne

Det samme skete i 2014. Dengang var det Holland, som indførte grænsekontrol.

 

Grænsekontrollen skulle beskytte 58 ledere fra hele verden, der skulle mødes i Haag i Holland til drøftelser om, hvordan man forhindrer terrorister i at komme i besiddelse af kernevåben.

 

I den forbindelse oplyste det hollandske rigspoliti, at ”den hollandske regering midlertidigt har besluttet at genindføre grænsekontrollen ved de indre Schengen-grænser.”

Læs også
Racisme mod franskmænd – de kalder os “hvide svin”

 

Norge har tidligere lukket sine grænser

I 2012 var det Norge, der indførte grænsekontrol. Norge er ikke medlem af EU, men Norge deltager i lighed med et andet ikke-EU-land, Schweiz, i Schengen-samarbejdet og er dermed underkastet de samme regler som EU-landene, herunder Danmark.

 

Ikke desto mindre lukkede  Norge de åbne grænser og genindførte fuld grænsekontrol, da Nobels Fredspris skulle uddeles i december 2012.

Gennem århundreder har grænserne mellem lande været det sted, hvor man kontrollede, hvem der rejste ind i et land. Derfor er det helt naturligt at lave grænsekontrol. Men myndighederne i flere EU-lande mener altså, at denne sikkerhed skal være forbeholdt de situationer, hvor ‘eliten’ har særlig brug for beskyttelse. Den ‘elite’ der går varmt ind for åbne grænser. Det er vist det, der hedder hykleri.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…