To mænd besluttede sig for at lave et hjemmerøveri, hvor tre søskende på 77, 81 og 85 år boede – det skulle de aldrig have gjort

Google-street-view

I Vonge nord for Vejle bor tre søskende i hus sammen. De er noget oppe i årene: 77, 81 og 85 år.

 

Lørdag aften ved 21-tiden trængte to hjemmerøvere ind i deres hus. Den ene røver havde en pistol i hånden, den anden var bevæbnet med en køkkenkniv.

 

Men de to brødre Peter Jørgensen på 81 år og Jens Christian Jørgensen 85 tog kampen op med røverne.

 

Vagtchef Stig Simonsen fra Sydøstjyllands Politi beskriver over for Lokalavisen, hvad der så skete:

 

“Manden på 81 år kommer i klammeri med ham med pistolen. Han forsøger at vride pistolen ud af hånden på røveren, men det ender med, at den 81-årige får et slag i ansigtet med pistolen.”

 

Peter Jørgensen fortsætter dog sin kamp med pistolmanden. Imens slår broderen Jens Christian kniven ud af hånden på den anden med sin stok, og han får drevet ham på flugt.

 

Peter ender med at få pistolen vristet fra den første gerningsmand, og han giver ham nogle slag i nakken med den. Så tager denne røver også flugten.

 

Peter Jørgensen kom på skadestuen, hvor han blev behandlet for slaget i ansigtet. Men skaden var ikke alvorlig, så han kom hjem igen.

 

Overrumplede røvere

De to røvere beskrives som 180 centimeter høje og muskuløse, og de var altså bevæbnede, så det er ret godt skuldret af de  to brødre på 81 og 85 år at jage dem på flugt.

 

Det var bestemt ikke uden risiko – deres modstand kunne være gået helt galt. Derfor kan man selvfølgelig ikke bare anbefale, at andre i en lignende situation skal gøre det samme.

Læs også
Mand huggede pludselig vildt løs med kniv mod ung soldat i Wien – noget tyder på islamisk terror

 

Men det er under alle omstændigheder interessant at konstatere, at mennesker, der bare ikke vil finde sig i kriminelle overgreb, kan bringe røvere ud af fatning – selv om forbryderne skulle være fysisk helt overlegne.

 

Måske hænger det blandt andet sammen med overrumplingseffekten. Røverne har bare regnet med, at det var en let sag at gennemføre deres forehavende. Men pludselig bliver de konfronteret med to kampberedte mennesker.

 

Tendens i tiden

De brødre er vel udtryk for en tendens i tiden. Man indstiller sig på, at bekæmpelse af kriminalitet ikke altid kan klares af et presset politi. Så begynder man i sin vrede over forbrydelsen at overveje, om man selv skal tage affære.

 

Vi får mere af det. Og nogle gange sætter det forbryderne på plads. Som i Vonge, hvor de to brødre nægtede at være ofre – og hylede røverne ud af den.

 

Som Peter Jørgensen siger til TV2: “Jeg har hørt om andre, der overmandede sådan nogle røvere, når de kom til ældre. Så tænkte jeg, at jeg kunne prøve at gøre det samme. Så jeg brugte alle de kræfter, jeg havde.”

 

Læs også
SIDSTE NYT: Den formodede gerningsmand til terrorangreb på seks franske soldater er blevet skudt i sin mørke BMW og anholdt

To seje brødre. Som Peter siger med en vis triumf i stemmen: “Han kunne ikke holde mig.”

 

(Kilde: TV2 og Lokalavisen)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…