Choktal: Regeringen fører vælgerne bag lyset om arbejdspladser – journalister hjælper den med at skjule sandheden

Foto: Privat

Regeringen praler med, at der er skabt 40.000 private arbejdspladser under Thorning. Nu gør en opsigtsvækkende undersøgelse det klart, at virkeligheden omkring disse arbejdspladser er en ganske anden, end regeringen giver indtryk af.

 

Mange af de arbejdspladser, der er oprettet, er studenterjob og deltidsjob.

 

Men langt værre er det, at arbejdspladserne er gået til udlændinge og ikke til danskere.

 

Det gælder både, når man ser på private arbejdspladser, og når man ser på private og offentlige arbejdspladser sammenlagt.

 

Nye tal fra Dansk Arbejdsgiverforening (DA) viser, at 29.001 flere personer har fået arbejde under Thorning, når de private og offentlige arbejdspladser lægges sammen.

 

Men 35.523 flere udlændinge er kommet i arbejde. Derimod er 6.522 færre danskere kommet i arbejde! (Jyllands-Posten)

 

Regeringen forsøger at bortforklare

Regeringen afviser dette tal. Transportminister Magnus Heunicke henviser til, at arbejdsløsheden under Thorning er faldet med 30.000 personer. Det bruger han som bevis på, at DA ikke kan have ret.

 

Men dermed fører han vælgerne bag lyset.

 

Tallene for arbejdsløshed og tallene for beskæftigelse er ikke det samme. Man kan godt have faldende arbejdsløshed, uden at der kommer flere i beskæftigelse.

 

Det sker, når folk falder helt ud af arbejdsstyrken. For eksempel for at gå på pension eller tage en uddannelse. Så er de ikke længere registreret som arbejdsløse. Men de er altså ikke kommet i beskæftigelse.

Læs også
Regeringsforhandlingerne er ramt af store problemer – men Journalistisk Venstreparti prøver at hjælpe ’deres’ Mette

 

Og det er altså tilsyneladende, hvad der er sket for danskerne under Thorning.

 

Der er intet problem ved, at udlændinge arbejder i Danmark – absolut ikke. Problemet er, at mange af de job, der er gået til udlændinge, burde og kunne være taget af danskere blandt de mange ledige.

 

Dermed har regeringens politik for arbejdsmarkedet været en fiasko.

 

Studieværterne slugte det råt

Lørdag morgen var Heunicke også i TV2 News. Her brugte han de 30.000 færre arbejdsløse til at afvise Venstres valgannonce, der siger, at der stort ikke er kommet danskere i arbejde under Thorning.

 

Studieværterne slugte Heunickes påstand råt. Hvad enten det skyldtes uvidenhed eller endnu et forsøg på at hjælpe rød blok på vej.

 

Læs også
Video fra Sverige: Muslimske piger tvinges til at gå ind bagerst i bussen, drengene skal have de forreste pladser

(Også Jyllands-Posten, der bragte DA’s analyse frem, fik blandet tallene for beskæftigelse og tallene for arbejdsløse sammen. Dette til trods for, at en økonom – professor Bo Sandemann Rasmussen – påpegede forskellen over for avisen. Det er der kommet en meget rodet artikel med en fejlagtig konklusion ud af).

 

Uhørt politisk forskelsbehandling

Hvor er TV2’s reporter, der følger Helle Thorning i valgkampen? Han skulle jo mase sig ind på hende og råbende stille hende inkvisitoriske spørgsmål om de anklager, der nu bliver fremsat mod hendes tal.

 

Det var sådan, TV2 behandlede Lars Løkke i forbindelse med sagen fra Taastrup.

 

Løkkes ”problem” var endda uden hold i virkeligheden. Han gjorde intet forkert.

 

Thornings problem er til gengæld stort og alvorligt, og DA’s kritik er særdeles velunderbygget.

 

Men TV2/TV2 News behandler hende helt anderledes skånsomt. Der er tale om en politisk forskelsbehandling, som er fuldstændig uhørt.

Læs også
Journalister bekæmper befolkningens kritiske holdning til den ikke-vestlige indvandring

 

TV-duellen søndag aften

Socialdemokraterne og LO forsøger at pløre tallene i denne debat så meget til som overhovedet muligt.

 

De håber sikkert på, at journalisterne bare vil lægge op til, at det ”svirrer med påstande” i debatten, og at ”man slår hinanden i hovedet med alle mulige tal”.

 

Men der ikke noget at rafle om. Det står klart, at de arbejdspladser, der er skabt under Thorning, er gået til udlændinge frem for til danskere.

 

Det bliver meget spændende at se, hvordan denne opsigtsvækkende kendsgerning bliver håndteret af studieværten i søndag aftens duel på TV2 mellem Helle Thorning og Lars Løkke.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…