Utrolige tal: Læs her hvad indvandrere og udlændinge i de danske fængsler på blot én dag kostede danske skatteborgere

En gang om året laver Kriminalforsorgen en optælling med henblik på at registrere den etniske sammensætning på en bestemt dag i danske fængsler og arresthuse.

 

Den seneste optælling blev foretaget tirsdag den 11. november 2014 og er nu offentliggjort. Den viser, at over en fjerdedel eller helt præcist 26,8 procent af de 13.764 indsatte denne dag bestod af og indvandrere og deres efterkommere samt udlændinge.

 

Gruppen fordeler sig med 15,0 procent indvandrere, 7,0 procent efterkommere af indvandrere samt 4,7 procent udlændinge og endelig 73,2 prcent af dansk oprindelse

 

Medens indvandrere og deres efterkommere denne tirsdag den 11. november sidste år således tilsammen udgjorde 22 procent af de indsatte i landets fængsler og arresthuse, udgjorde de ifølge Danmarks Statistik i sammenligning kun 11,1 procent af den samlede befolkning per 31. december 2014.

 

Så meget kostede en fængselsplads per dag i 2014

Af kriminalforsorgens Årsberetning for 2014 fremgår det, at Kriminalforsorgens samlede udgifter det år beløb sig til cirka tre milliarder kroner.

 

Årberetningen indeholder også en oversigt over udgiften i 2014 per indsat per dag i danske fængsler og arresthuse.

 

Udgifterne varierer alt efter institutionstype. Således kostede en indsat i et lukket fængsel 1.734 kroner per dag i 2014, medens udgiften i Københavns fængsler lå på 1.602 kroner per indsat per dag.

 

I de åbne fængsler var omkostningerne 1.294 kroner per dag i 2014, medens provinsens arresthuse lå lidt lavere med en udgift på 1.195 kroner per indsat per dag i 2014. Helt i bund ligger Kriminalforsorgens pensioner, hvor det sidste år kostede 1.159 om dagen at have en indsat anbragt.

 

Over to millioner kroner denne tirsdag

Da Kriminalforsorgen i sin opgørelse over den etniske sammensætning i landets fængsler og arresthuse har opgjort den procentvise etniske fordeling af det samlede antal indsatte i de forskellige insitutionstyper, har det været muligt at beregne udgifterne på de forskellige grupper.

 

Læs også
Syrer dræber mand med sværd på åben gade – Tyskland i chok over drabsbølge med indvandrere som gerningsmænd

Således kostede det denne tirsdag den 11. november sidste år de danske skatteborgere 1,2 millioner kroner at have lidt over 2.000 indvandre og deres efterkommere siddende i fængsler og arresthuse institutioner, medens de 647 udenlandske indsatte denne dag kostede samfundet 0.9 millioner kroner.

 

Altså alt i alt en samlet fængslesudgift på indvandrere og deres efterkommere samt udlændinge på lidt over 2.1 milloner kroner på blot denne ene dag i november sidste år.

 

På årsbasis er både antallet af indsatte og den etniske fordeling rimeligt stabil, og selvom den kan variere lidt fra dag til dag, kan det dog med rimelig sikkerhed fastslås, at indvandrere og deres efterkommere samt udenlandske kriminelle rundt regnet koster de danske skatteborgere omkring 750 millioner kroner om året i fængselsudgifter.

 

Over 70 lande repræsenteret i danske fængsler

Danske fængsler og arresthuse er uden sidestykke det mest mulitkulturelle, der overhovedet findes i Danmark.

 

Listen over andre landes statsborgere i Kriminalforsorgens institutioner omfatterde på optællingsdagen 45 navngivne lande plus en gruppe “øvrige lande”, der var repræsenteret med 84 indsatte. Denne gruppe omfattede lande, med mindre end fem indsatte i Danmark.

 

Således var formentlig langt over 70 nationer repræsenteret i danske fængsler og arresthuse tirsdag den 11. november sidste år.

Læs også
Chok i Holland: Mange politifolk med indvandrerbaggrund er stærkt involveret i kriminel aktivitet

 

På en Top 5-liste kan det vel ikke undre nogen, at Rumænien på optællingsdagen indtog en suveræn førsteplads med 163 indsatte. På den kriminelle andenplads lå Litauen, der denne tirsdag den 11. november sidste år var repæsenteret med 63 statsborgere. Herefter fulgte Somalia på tredjepladsen med 60 indsatte statsborgere.

 

Fjerdepladsen blev denne tirsdag i november sidste år indtaget af Tyrkiet, der var repræsenteret med 53 statsborgere efterfulgt af Irak, der denne dag havde 43 statsborgere bag lås og slå i Danmark.

 

I danske fængsler og arresthuse tales der således et hav af forskellige sprog, og det skulle hermed én gang for alle nu være fastslået, at Damark trods sin beskedne størrelse om noget er et multietnisk land for kriminelle.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…