Opsigtsvækkende udvikling i asylpolitikken: Sverige og Norge indfører grænsekontrol med krav om legitimation

skærmprint Expressen

Norge indfører grænsekontrol med virkning fra torsdag morgen klokken 8. Det meddelte den norske statsminister sent tirsdag.

 

Det betyder, at alle der kommer rejsende til Norge skal vise gyldig ID-papirer.

 

Den norske beslutning kom umiddelbart efter, at den svenske regering havde meddelt, at den vil indføre omfattende ID-kontrol.

 

Det sker for at begrænse tilstrømningen til Sverige.

 

“Vi har truffet beslutningen fordi Sverige skærper adgangskontrollen. Vi vil have større kontrol med, hvem der kommer ind i Norge”, sagde den norske statsminister i går.

 

Folk kan fortsat komme ind i Norge og Sverige og søge asyl. Men det kræver, at de kan legitimere sig.

 

Asylansøgere, som befinder sig i Danmark kan altså ikke komme videre til Sverige og Norge, hvis de ikke kan legitimere sig. De må blive i Danmark eller rejse tilbage til Tyskland.

 

Det forklarede Morten Rud i TV2 news onsdag morgen.

 

Sverige strammer på flere områder

Den svenske regering strammer asylpolitikken på flere områder.

 

Formålet er at begrænse den historisk høje massindvandring, som er ved at få Sverige til at bryde sammen.

Læs også
Hvidvasker Sverige sin antisemitisme? – en beretning om, hvor galt det står til i Malmø

 

Regeringen fremlagde en række punkter på et pressemøde tirsdag klokken 15:

 

Asylpolitikken skal tilpasses de absolutte mindstekrav i konventionerne og EU-retten. Asylansøgerne skal på den måde tilskyndes til at søge asyl i andre lande end Sverige, sagde statsminister Löfven på pressemødet.

 

De nye skrappe krav skal gælde i tre år, så Sverige får et pusterum.

 

Retten til familiesammenføringer skal begrænses og gøres tidsbegrænset.  Undtaget er koteflygtninge.

 

uledsagede flygtningebørn skal for fremtiden kunne testes for deres alder.

 

Opholdstilladelser bliver gjort midlertidig.

Læs også
Likvideringen af 31-årig kvindelig læge i Malmø: Hun fik det dræbende skud, da hun lå på jorden – en medgerningsmand er anholdt

 

Kravet om selvforsørgelse skærpes.

 

Der bliver ID-kontrol i alle offentlige transportmidler.

 

Det smerte mig at meddele, at Sverige ikke længere kan klare at tage imod det store antal asylansøgere”, sagde statsminister Stefan Löfven.

 

Vicestatsminister Åsa Romson fra miljøpartiet brød ud i gråd på pressemødet. Hun græd ved tanken om det “chok”, som hendes partifælle ville få, når de hørte om stramningerne.

 

Miljøpartiet er det parti, der har den mest ‘slappe’ udlændingepolitik. Det har været imod alle stramninger. Men accepterede de ikke, så havde de været nødsaget til at forlade regeringen

 

Stefan Löfven gav de andre EU-lande skylden for, at Sverige nu må stramme sin politik.

Læs også
Sverige asyl-amok: Har alene i år uddelt langt over tredive tusinde statsborgerskaber og modtaget et hav af asylansøgere

 

Det er vurderingen at der kommer omkring 200.000 asylansøgere til Sverige i år. I løbet af de sidste to måneder er der kommet 80.000. Antallet har været støt stigende dag for dag og det daglige antal nåede op på omkring 1500 om dagen. Der er ikke længere senge nok og nye asylansøgere får at vide at de må overnatte udendørs.

 

Men det ser ud til at de stramninger regeringen tidligere indførte er begyndt at virke. Det daglige antal er nu på omkring 900.

 

Sverige indførte en vis grænsekontrol i begyndelsen af november. Det betød blandt andet krav om identifikations papirer på færger til Sverige. Det har medført at et antallet af asylansøgere nu ser ud til at begynde at falde, skriver Fria Tider.

 

Og nu kommer der altså flere stramninger.

 

ID-krav

“Det skal ikke være muligt at rejse over grænsen til Sverige uden gyldig ID-papirer”, siger Erik Nises, pressesekretær hos statsministeren til Sydsvenska.

 

Læs også
Efter drab og eksplosioner: Kriminaliteten fra Malmø er ved at brede sig til Danmark, lyder det fra svensk politichef

Hvordan det skal gennemføres er uklart. Svenskerne ønsker, at DSB gør det umuligt at købe en billet i Danmark til Sverige uden identifikation. Men det er ikke så ligetil. (TV2 news)

 

Befolkningen er tilsyneladende stærkt tilfredse. “Det var på høje tid”. “Det kommer for mange”. “vi er nødt til at trække en grænse”. “Jätte bra”.

 

Et stort flertal i Rigsdagen meddeler, at de støtter forslagene. Det glæder blandt andet Moderaterne, det store borgerlige parti, og Sverigedemokraterne, der er stormet frem på baggrund af kritikken af masseindvandringen til Sverige.

 

Sådan lød nogle af de kommentarer som TV2 news indhentede på gaden i Malmø.

 

Kommentator Kristina Olsson mente også det var på tide. Sverige kan ikke fortsat tage imod den enorm strøm af mennesker.

Se videoen fra pressemødet her:

 

http://www.expressen.se/nyheter/regeringen-overvager-utokade-id-kontroller/

Læs også
Voldelige elever har taget magten i svenske skoler – “lærerne tør knap nok gå forbi dem på trapperne”

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…