Man går ind i sit supermarked og er pludselig i et arabisk land

Wikipedia Commens

Flere kunder spærrede øjnene, da de kom ind i det lokale supermarked. Og flere af dem brød sig slet ikke om det de så:

 

Store skilte på arabisk.

 

Det var i den lokale afdeling af ICA i byen Långhyttan i Dalarna. ICA er en svensk stor supermarkedskæde, som har eksisteret siden 1917. Det er ikke lige der, svenskerne forventer at se skilte på arabisk.

 

Men nu er mange arabisktalende asylansøgere og flygtninge i Långhyttan. Derfor har ledelsen af den lokale ICA-butik skønnet, at det var hensigtsmæssigt at skrive, hvad de forskellige varegrupper hedder på arabisk.

 

Nu kan man på arabisk få at vide, hvor man finder babymad, bleer og sutter.

 

Men det er ikke alle de svenske indbyggere i Långhyttan, som er lige begejstrede. Det fremgår af butikkens facebook-side. (Avpixlat)

 

Men ICA-butikkens leder, Thomas Djupenström,  var efter nogles vurdering bekymret over at flere af asylansøgerne tog til den nærliggende større Hedemora for at handle.

 

Derfor har han også sørget for, at man nu kan købe halal-slagtet kød i butikken.

 

Thomas Djupenström siger selv, at han gør det af hensyn til integrationen. Men han har svært ved at forklare hvordan det hænger sammen.

 

Flere mener da også at det er det modsatte der sker. Når der bliver skiltet på arabisk behøver de nytilkomne ikke engang at lære sig de mest elementære ord på svensk og spise svensk kød, som ikke er halalslagtet. (Avpixlat)

 

Læs også
Hvidvasker Sverige sin antisemitisme? – en beretning om, hvor galt det står til i Malmø

Avisen Expressen har hæftet sig ved, at der er positive kommentarer på facebook. Men det er hovedsageligt fra mennesker med muslimsk lydende navne, skriver Avpixlat. De citerer svenskere for eksempelvis disse kommentarer:

 

”Det her er på mange måder forkert, det tilskynder ikke indvandrerne til at lære sig sproget i landet som de ofte blæser på, fordi der stilles alt for lave krav. Det er også krænkende for de indvandrere, som gør sig umage med at lære svensk for at integrere sig i samfundet.”

 

”Sverige skal ikke tilpasse sig de nytilkomne, det er dem som skal tilpasse sig det svenske samfund, hvis de modarbejder det betyder det adskillelse og parallelsamfund, som fører til gruppedannelse, had og konflikter socialt og politisk.”

 

”Det værste er, at I sælger halal-slagtet kød. Dyr som får halsen skåret over, mens de er ved fuld bevidsthed og forbløder til de dør.”

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…