Midt i dejlige pinsedage: Flere voldtægter, blodigt slagsmål og to grove hjemmerøverier

Foto: Nordjyllands Politi

Starten på dette års pinse er gået alt andet end stille af med voldtægter og voldtægtsforsøg i Aalborg, et blodigt værtshusslagsmål i Frederikshavn, hvor en mand nu svæver mellem liv og død og endelig et par brutale hjemmerøverier i København begået af to østeuropæere og en asiat.

 

I Aalborg var der i lørdags pinsekarneval med omkring 60.000 mennesker, men her er man åbenbart vant til, at tingene udvikler sig voldsomt.

 

Tre voldtægter og to voldtægtsforsøg

Ved den foreløbige status på årets pinsekarneval lørdag klokken 22:50 oplyser Nordjyllands Politi, at der er blevet anmeldt tre fuldbyrdede voldtægter og to voldtægtsforsøg, ligesom ialt 13 personer er anholdt. De 11 for vold og beruselse og to for lommetyverier.

 

Men det er ikke noget at snakke om, mener videpolitiinspektør ved Nordjyllands Politi, Poul Severinsen

 

“Set i forhold til de mange tusinde mennesker, der er samlet i Aalborg centrum, synes jeg, at det er få sager, der er anmeldt,” siger Poul Severinsen, som var ansvarlig for politiets indsats under karnevallet.

 

Voldtægter fra om eftermiddagen og til langt ud på natten

Ifølge Nordjyllands Politi fandt den første voldtægt sted omkring klokken 15:20 i en baggård på Versterbro, hvor en 36-årig kvinde blev voldtaget.

 

Omtrent samtidig, omkring klokken 15:30, er der et voldtægtsforsøg mod en 24-årig kvinde, ligesom der omkring klokken 22:20 ved godsbanen fandt et voldtægtsforsøg sted mod en kun 16-årig pige.

 

Ligeledes ved 22-tiden blev en 23-årig kvinde voldtaget på et toilet i Kennedy Arkaden og fire timer senere ved to-tiden søndag morgen blev en 22-årig kvinde voldtaget på Mølle Plads.

 

Nordjyllands Politi oplyser ifølge JP, at en 20-årig mand søndag over middag har meldt sig og tilstået voldtægten i Kennedy Arkaden. Han er efter endt afhøring blevet løsladt.

 

Læs også
’Sydlandsk mand’ gjorde seksuelle tilnærmelser til kvinde på gaden – da hun afviste ham, fik det uhyggelige konsekvenser

De øvrige sager efterforskes i øjeblikket, og flere af de formodede gerningsmænd er ifølge Nordjyllands Politi identificeret, men endnu ikke fundet og anholdt.

 

Udover de mere grove tilfælde såsom voldtægt og vold er over 150 personer blevet sigtet for at lade vandet op ad vinduer og døre og i opgange til lejligheder.

 

Er i livsfare efter værtshusslagsmål i Frederikshavn

Medens politiet i Aalborg under karnevallet har været optaget af mere banale sager om vold og beruselse, hvis man altså lige ser bort fra voldtægterne, er det gået anderledes hårdt for sig i Frederikshavn.

 

Således svæver en 34-årig mand i øjeblikket i livsfare på Aalborg Universitetshospital, efter at han om morgnen pinsesøndag blev gennembanket under et slagsmål på værtshuset To Trin OP i Søndergade i Frederikshavn.

 

Ifølge Nordsjyllands Politi startede slagsmålet omkring klokken 04:15, men politiet blev først alarmeret halvanden time senere, da den 34-årige omkring klokken 05:45 blev fundet liggende bevidstløs i gården bag værtshuset.

 

I går formiddags lige før middag anholdt politiet to mænd på henholsvis 27 og 29 år, og som har “tilknytning til sagen og har været tilstede ved slagsmålet,” som vagtchef ved Nordjyllands Politi, Karsten Højrup Kristensen, udtrykker det.

Læs også
 Det er politiets fornemste opgave at beskytte truede personer – ikke at lukke munden på dem

 

Sagen efterforskes stadig med afhøringer af vidner og personundersøgelser af de to anholdte.

 

Østeuropæere bag to brutale hjemmerøverier i København

Det er ikke kun nord for Limfjorden, politiet i starten af pinsen har været travlt optaget af alvorlige forbrydelser.

 

Også Københavns Politi har haft og har travlt. Det drejer sig her om to brutale hjemmerøverier begået lørdag aften og tidligt søndag morgen, og som to østeuropæere og en mand af asiatisk afstamning menes at stå bag.

 

Ifølge JP/Ritzau slog de tre mænd første gang til lørdag aften mellem klokken 20 og 21 mod et parcelhus på Veksøvej 175 i Brønshøj, og ved 01:30-tiden søndag morgen gik det ud over beboerne i en lejlighed på Nørrebro i København.

 

Var bevæbnede med pistol og kniv

Ved røveriet i Brønshøj blev der ringet på døren, og da beboeren, en mand, åbnede, dukkede yderlige to maskerede og bevæbnede personer op.

Læs også
Dansk Folkeparti ikke velkomne i området – partimedlemmer truet med tæsk og køller, da de ville hænge valgplakater op

 

“Manden bliver truet med en pistol og kniv til at udlevere kontanter, et hævekort samt en mobiltelefon. Derefter binder røverne ham til en stol, før de forlader huset,” fortæller den centrale efterforskningsleder ved Københavns Politi, Henrik Vedel, til Ritzau.

 

Samme mønster gentog sig ved halv to-tiden søndag morgen, hvor to mænd trængte ind i en lejlighed på Nørrebro på hjørnet af Ægirsgade og Mimersgade. Her blev to personer tvunget til at udlevere hævekort og pinkoder og frarøvet deres telefoner, så røverne har tid til at slippe væk, oplyser Henrik Vedel ifølge Ritzau.

 

Ofrene havde været i internetkontakt med den ene røver

Ifølge Københavns Politi har ofrene via internettet været i kontakt med den ene af røverne, men hvilken kontakt, der har været tale om, vil politiet ifølge Ritzau ikke oplyse.

 

På den baggrund og på grundlag af signalementerne er politiet overbevist om, at de to røverier er begået af de samme personer.

 

“Der er tale om grove røverier, og vi gør alt for at finde dem,” siger Henrik Vedel til Ritzau.

 

Læs også
Indvandrer slog, sparkede og truede 15-årig pige – så forsøgte han at lyve sig fra det i retten

Den yngste af de tre røvere menes at være mellem 20 og 22 år. Han taler et østeuropæisk sprog, sandsynligvis rumænsk eller bulgarsk samt en smule dansk. Den anden er lidt ældre og kraftigt bygget med sort tilbagestrøget hår og iført grøn vindjakke.

 

Den tredje mand taler også et slavisk sprog, men stammer muligvis fra Indien eller Sri Lanka. Han er ifølge Ritzau lidt tyndere end de andre og omkring 175 centimeter høj.

 

Og det var så lørdag og søndag i årets pinsehøjtid. Hvad dagen i dag, 2. pinsedag, bringer, er af gode grunde endnu uvist.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…