Skoleleder vil afskaffe julekoncert og julesange, fordi muslimer ikke bryder sig om den slags

En skoleleder i den mindre italienske by Rozzano har besluttet at afskaffe den årlige julekoncert og afsyngelsen af julesange i skolen.

 

Julekoncerten bliver erstattet af en ”vinterkoncert”, som først skal finde sted i januar, og den skal være uden religiøse sange.

 

Skolelederens afskaffelse af julen på hans skole er blevet mødt med betydelig opstandelse og kritik. Kritikken kommer blandt andet fra den italienske ministerpræsident Matteo Renzi.

 

Men skoleleder Marco Parma holder fast ved sit. Han vil hellere gå af, end han vil værne om de italienske juletraditioner.

 

”De skaber problemer i et multi-etnisk miljø,” som han siger.

 

Cirka en femtedel af skolens elever er ikke-kristne, først og fremmest muslimer.

 

Muslimer vil ikke synge med

Skoleleder Marco Parma henviser til, at de muslimske elever nægtede at synge med på julesangene sidste år. De stod bare stift op og ned på scenen. Nogle blev ligefrem hevet ned fra scenen af deres forældre.

 

Skolelederens holdning er klar:

 

Han konstaterer, at de fleste muslimer ikke ønsker at deltage i de italienske traditioner, som har rødder i kristendommen. Derfor må Italien efter hans mening opgive traditioner som for eksempel koncerter med julesange. I det multikulturelle samfunds navn.

 

To store problemer

Læs også
Muslimer kræver nye pasregler – muslimske kvinder må ikke vise deres ører

Bag denne holdning ligger to store problemer:

 

Det ene er, at der sker en islamisering blandt muslimer. De bliver mere og mere optaget af at dyrke islamiske dogmer og at afgrænse sig over for vestlige værdier.

 

Den anden er, at jo større den muslimske indvandring er, jo mere håbløst bliver det at tale om integration. I stedet vil der komme voksende krav om, at muslimer ikke skal blive en del af italiensk eller anden europæisk kultur. De skal i stedet kræve plads til deres egen kultur.

 

Og så er politisk korrekte gemytter som skoleleder Marco Pama parate til at føje dem.

 

Indvandringens omfang og antallet af muslimer i de europæiske samfund har fuldstændig afgørende betydning for, hvor meget man kan bevare de grundlæggende europæiske værdier.

 

Mange politikere tror, at de kan skønsnakke sig ud af dette problem. Andre kan slet ikke se, at problemet eksisterer – spørg bare Angela Merkel.

 

Læs også
Fupjournalistik: Politiken fortier muslimers rolle i de alvorlige uroligheder på Nørrebro

Men man kan ikke have en meget stor indvandring fra de muslimske lande og samtidig tale om integration i de europæiske samfund. De to ting lader sig ikke forene.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…