SKAT rydder op efter devisen: Fyr de andre og overlev

Det er krænkende, at skatteminister Karsten Lauritzen ikke har gjort kort proces med departementschef Jens Brøchner og skattedirektør Jesper Rønnow Simonsen.

 

Læs også
Lars Løkke Rasmussen og danaidernes kar

Det kan slet ikke diskuteres, at topledelsen har det ultimative ansvar for de multible skandaler i skatteadministrationen. I Berlingske Tidende redegør”direktøren for det hele”, Jesper Rønnow Simonsen, for hvorfor, skandalerne ikke var hans ansvar.

 

Hvor sølle kan det blive? Skatteminister Karsten Lauritzens dilemma har imidlertid været, at hvis han også havde gjort kort proces med departementschef Jens Brøchner og skattedirektør Jesper Rønnow Simonsen, ville der ikke i den danske centraladministration overhovedet være ledelseskraft med kendskab til skattesystemerne.

 

Den fyrede IT-direktør i SKAT var simpelthen den eneste tilbageværende chef bortset fra Jesper Rønnow Simonsen.

 

Har der været alternativer? Kunne Lauritzen have udliciteret SKATs opgaver? Næppe – der findes ikke på det danske marked konsulenthuse, der inden for en acceptabel tidsramme kunne have løftet opgaven.

 

Selvom dette moderne eksempel på at-rette-bager-for-smed er stærkt krænkende for alles rets- og retfærdighedssans, er der ingen tvivl om, at Karsten Lauritzen har indhentet partiernes accept af denne analyse, og derfor har vi ikke fra f.eks. Enhedslisten eller Liberal Alliance hørt det berettigede krav om fyring af Brøchner og Rønnow Simonsen.

 

Kan vi så tro på, at Jesper Rønnow Simonsen og Jens Brøchner får en lang og glorværdig karriere i centraladministrationen? Det afhænger af udviklingen i SKAT. De vil med det samme blive ekspederet, når andre har erhvervet den viden, der skal til for at køre forretningen videre.

 

Læs også
Skattemoral og den fortsatte skandale om SKAT

Vi har netop fået indblik i, at Ditlev Engel i 2011 sikrede sig 22 måneder ekstra i spidsen for Vestas, da han fik overtalt bestyrelsen til at fyre finansdirektør, Henrik Nørremark. Ligesom Karsten Lauritzen havde bestyrelsen for Vestas simpelthen ikke modet til at køre virksomheden videre med en helt ny topledelse.

 

Dertil er det kommet i Danmark!

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…